Szia Bajomis!!! :))) Szorítok nagyon holnap!!!!! Küldtél Hanának fotókat?
Kinga és Bebinek: Örülök, hogy így gondolkodsz....mielőtt kutyát veszel, jól körbe járod, sok embertől érdeklődsz, szemlélődsz, stb....Én is így csináltam és úgy érzem, nagyon jól tettem. Nem szabad rögtön az első tenyésztőnél leragadni, főleg ha nincs konkrét elképzelésed a szín és méret tekintetében.
Előszöris a toyok. Nagy és igazi-minőségi toy állomány nincs Magyarországon. Szaporítok biztos vannak egy páran. Tőlük semmiféleképpen NE vegyél!! Valamint van egy-két olyan törpe kennel, ahol néha egy-egy törpe toy marad....Valamint van egy kennel, aki óriásokkal és toyokkal foglalkozik. De náluk is elég ritka a toy alom. Meg eleve egy toy alomban 2-3 kutyánál nem igen van több.
És idegrendszerileg is általában a toyok a legzűrösebbek (tisztelet a kivételnek). Ők már annyira túl vannak kicsinyítve. Szerintem maradj a törpénél! Vagy esetleg közepet is bevállalhattok. Nekem közép van, előtte törpe volt.
Szobatisztaság? Változó. Nálunk Panni fél éves korától teljesen szobatiszta. De van olyan kutya, aki már 4 hónaposan. Persze ezt nem úgy kell érteni, hogy fél éves koráig állandóan bepisilt, csak előfordultak balesetek. Nem tudta még annyira visszatartani. Érdemes egy kiskutyával 3 óránként lemenni. Ha kint végzi a dolgát nagyon megdícsérni, aztán a sétákat lehet ritkítani. 4-5 óránként lemenni. 1 éves koráig én napi 4 alkalommal vittem le Pannit. Mostanában napi 3x.
Általában azt mondják, hogy a szukák nyugisabbak, megbízhatóbbak. Ez talán így is van. De az uszkár alapból egy nagyon kedves fajta. És vannak kedvesebb kanok is, kicsit makacsabbak, temperamentumosabbak is. Sztem mindegy, melyiket választjátok. A szukánál ugye kb. 6-8 havonta tüzelés van, amikor nagyon kell vigyázni. A kanok viszont meghülyülnek, ha tüzelő szukával találkoznak.....
Fürdetni nyugodtam fürdethetsz hetente is, ha megfelelő sampont választasz. És elég hamar koszolódik az uszkár.....érdemes 2-4 hetente fürdetni. Lábakat akár naponta is, ha olyan az idő........
Kérdezz csak tovább! Örömmel válaszolunk. Érdemes lenne kinézned egy kiállításra is, ahol találkozhatsz uszkárokkal, tenyésztőkkel, tapasztaltabb emberkekkel.