NNa Isten hozott, baromira örülök, hogy ideírtál, remélem követik még mások is a példát. Kicsit korábban is beszólhattál volna, mert nemrég adtam el 43-ért az elektroakusztikus Tennessee-met keménytokkal... de nagyjából asszem egy minőség a Samick-kel.
Barátnődnek sztem csak részben van igaza a gitározással. Tény, hogy jó, ha az embernek van abban tapasztalata, zenei előképzettsége, de nem kell ahhoz gitár, nemtom, lehet, hogy játszottál már korábban más hangszeren, az is éppen elég sztem. Viszont én gitáros volnék eredetileg, és ennek az a hátránya, hogy pl. amikor szólót játszom mandolinon, akkor azt próbálom meg visszaadni, amit korábban mondjuk már játszottam koncerteken gitáron. Magyarán nem tudok függetleníteni a gitározástól. Te viszont így, ha kitartó vagy, akkor az elejétől kezded a dolgot, tabula rasa, így aztán biztosan "mandolinosabban" fogsz játszani mint én.
Valóban, a G húrok a legmélyebbek. Azt javallom, hogy szerezz be egy hangológépet, néhány ezer Ft, mert érdemes a G-nél kezdeni a hangolást. Ha az A-t hangolod be, akkor baromi nehéz az alapján "visszafelé", a mélyek felé hangolni, nekem legalábbis ez a tapasztalatom.
Kérdezz még nyugodtan, levil meg inch több tapasztalattal bír, ők is biztosan segítenek!