Zombye
2006.01.20
|
|
0 0
672
|
Üdvözlök mindenkit!
Ahogy így végigolvastam ezt a viszonylag rövid idő alatt elég szépen "felhízlalt" témát, úgy érzem én vagyok az egyetlen zöldfülű mandolintulajdonos a csapatban.
Kérlek benneteket, hogy az alul írott kinyilatkoztatásaimat ennek a ténynek "tükrében" nézzétek/olvassátok.
Mandolinos multan nem túl régen kezdődött, (kb 23 órája) amikor is "bűnbe esvén" vettem egy Samick MA-1/SV tipusú hangszert. (McCOY A-Style)
Miért is esett választásom erre a hangszerre?
Ennek több oka is volt:
Egyrészt erre volt pénzem (46990 HUF), másrészt nem nagyon láttam hangszerboltot ahol egyáltalán árultak volna mandolint, így bizonyos értelemben kényszer is volt, de úgy gondolom szép hangszert sikerült beszereznem, a magamfajta MegaBeginernek tanuláshoz szerintem abszolút tökéletes, és ráadásul még szép is.
Barátnőm közölte velem hogy komplett idióta vagyok, no nem azért mert mandolint vettem, (ő most vett magának 60 ezerért egy tenorfuruját), hanem azért mert véleménye szerint először gitározni tanultam volna meg rendesen, és csak azután lett volna értelme beruházni egy ilyen hangszerbe. Ami azt illeti sok igazság van a szavaiban, de én már nagyon vágytam egy mandolinra, még akkor is, ha tényleg értelmesebb lett volna először egy "haladóbb" szintre eljutni az akusztikus gitározásban.
Node ami történt megtörtént, és most nagyon boldog vagyok..
Illetve lennék, ha nem ütköztem vola már a hangolásnál számomra nehezen áthidalható problémákba.
I. kérdés:
Most nagyon láma leszek. Hogy hangoljam be ezt a szépséget? odáig még oké, hogy GDAE, de honnan nézve? G a "felső", tehát a legvastagabb, húrpár, vagy az E? Szerintem a G lesz, mert valahol olvastam, hogy a gitárhoz képest fordítva vannak a húrok, ott meg hát ugye E6,A,D,G,H,E1 a felállás. Először megpróbáltam az A húrt behangolni egy hangvillával, de viszonylag hamar belezavarodtam. Tegnap este majd 1 órát elszöszmötöltem vele de nagyon nem OK. a dolog.
Najó nem szószátyárkodok, Bocs a bőbeszédáségemért.
Nagyon megköszönök minden pozitív és akár negatív visszajelzést, ha az építőjelleggel bír.
|
|