mvyky Creative Commons License 2006.01.19 0 0 735

Ok. megpróbálom, de mindegyikhez úgysem fogok tudni írni, főleg nem (biztos)értelmeset, mert ez kicsit olyan számomra, hogy "meséld el egy olyannak aki még soha nem evett eperfagyit, hogy milye az íze." :-) na, szóval remélem érted mire gondolok...

Chosen Ones

Looking Down The Cross (sztem a legjobban felépített nóta a KIMB-ről)

Good Mourning / Black Friday (a kettősség tetszik ebben a számban, amilyen lassú az eleje, olyan húzós a második fele. nagyon tetszik benne  az a bizonyos riff, ami végigkíséri a számot)

My Last Words /orosz rulett rulez! he-he/ (profi zene, profi szöveg)

Hook In Mouth /tetszik a gitár intenzítása főleg az nagyon tuti, amikor az elején belép a dob, basszus és Mustaine hangja mellé)

Mary Jane

Lucretia /szerintem koncertnyitó nóta is lehetne. nekem nagyon tetszik! van egy kalóz 'Live Symphony 1992' koncert CD-m, ott ez az első szám./

Five Magics (minden benne van, ami az akkori 'klasszikus' felállást jellemzi. lassú rész, gyorsrész, szólók, zúzás. persze profin felépítve)

This Was My Life (amellett,h kurva jó zeneileg, nekem nagyon tetszik a szövege is. pl. in our life there's if - in our beliefs there's lie - in our business there's sin - in our bodies there's die mennyire igaz sorok! de persze az is tuti, h  ... my head - this is the part of me that hates)

Countdown To Extinction /nagyon ritkán játszott nóta, de tele van érzelemmel. pedig nem egy  szirupos lassú nóta, de mégis igazi ballada. ezen a kalóz 'Live Symphony'-n rajta van. komolyan mondom még a stúdió verziónál is tutibb! főleg amilyen emócióval átévelve énekli Mustaine! tetszik benne az is, ahogy a szövege fajok, állatok védelmében áll ki./

Diadems /kicsit filmzenére emlékezető nóta. tetszik ahogy agresszívan mondja Mustaine "The netherworld and Sheol are never satisfied"/

99 Ways To Die

Black Curtains /elég súlyos gitártémája van sztem koncerteken nagyot ütne élőben. nem is értem miért nem tolják!/

Family Tree

Use The Man /tetszik a szövege/

A Secret Place

I'll Be There /tökély! jó benne a végén nagyon az 'Óóóó'-zás/

Time: The Beginning /talán a legjobb lassú nóta amit Mustaine valah írt és elég komor a szövege is pl. 'I can't get any younger - time has brutal hunger'... mennyire igaz ez is/

Promises (nem is emlékszem rá, hogy mikor játszották koncerten, pedig van olyan jó, mint a tout le monde)

Disconnect (első szám a lemezen, ettől függetlenül ezt sem értem miért nem játszották, amikor pl. legutóbb 2001-ben itt voltak a Pecsában pont a TWNAH albummal... NAGYON JÓ BENNE A SZÓLÓ (is)!!!)

Tears In A Vial /iszonyatosan jó gitártémák vannak benne./

Truth Be Told /ezt csak úgy írtam igazából, ha már a 2. vonalas nóták közül kellet választani, mert talán ez az egy van azon az albumon, a többi minde elsővonalas! /

Egyébként szerintem a BTU a legjobb albuma Mustaine-nek. Ez az az album, amiben rengeteg előző album hatását érzem /egészen a peace sells- ig visszamenően/ ami csakis azt bizonyítja, hogy Mustaine munkásságának összes korábbi esszenciáját belerakta ebbe a lemezbe! Valamint érezni azt a húsz éves aktív gitározást a játékában, amivel rendelkezik.

Ezek után az is érdekes lenne, ha sorrendbe kéne tennem az albumokat tetszési index-ük szerint. :-) /az első biztosan a BTU lenne annak ellenére, h tudom, h a Coutdown a legnépszerűbb, legjobban eladott, meg tudom, hogy a Rust hozta meg az áttörést, meg klasszkus felállás st. stb. de akkor is! Na, ezen majd még gondolkodom és megírom ide a fórumba./

és végül még egy megjegyzés: a fenti llistán elég sok szám mellé odaírtam, h tetszik a szövege. ez nem véletlen hiszen Mustaine mindig is intelligens dalszövegeket írt, szinte minden dalszövege boncolgat valami témát, és nem csak önmarcangolással foglalkozik, hanem a politikától, akár egészen állatfajok védelméig.

Előzmény: Törölt nick (734)