Ok. megpróbálom, de mindegyikhez úgysem fogok tudni írni, főleg nem (biztos)értelmeset, mert ez kicsit olyan számomra, hogy "meséld el egy olyannak aki még soha nem evett eperfagyit, hogy milye az íze." :-) na, szóval remélem érted mire gondolok...
Chosen Ones
Looking Down The Cross (sztem a legjobban felépített nóta a KIMB-ről)
Good Mourning / Black Friday (a kettősség tetszik ebben a számban, amilyen lassú az eleje, olyan húzós a második fele. nagyon tetszik benne az a bizonyos riff, ami végigkíséri a számot)
My Last Words /orosz rulett rulez! he-he/ (profi zene, profi szöveg)
Hook In Mouth /tetszik a gitár intenzítása főleg az nagyon tuti, amikor az elején belép a dob, basszus és Mustaine hangja mellé)
Mary Jane
Lucretia /szerintem koncertnyitó nóta is lehetne. nekem nagyon tetszik! van egy kalóz 'Live Symphony 1992' koncert CD-m, ott ez az első szám./
Five Magics (minden benne van, ami az akkori 'klasszikus' felállást jellemzi. lassú rész, gyorsrész, szólók, zúzás. persze profin felépítve)
This Was My Life (amellett,h kurva jó zeneileg, nekem nagyon tetszik a szövege is. pl. in our life there's if - in our beliefs there's lie - in our business there's sin - in our bodies there's die mennyire igaz sorok! de persze az is tuti, h ... my head - this is the part of me that hates)
Countdown To Extinction /nagyon ritkán játszott nóta, de tele van érzelemmel. pedig nem egy szirupos lassú nóta, de mégis igazi ballada. ezen a kalóz 'Live Symphony'-n rajta van. komolyan mondom még a stúdió verziónál is tutibb! főleg amilyen emócióval átévelve énekli Mustaine! tetszik benne az is, ahogy a szövege fajok, állatok védelmében áll ki./
Diadems /kicsit filmzenére emlékezető nóta. tetszik ahogy agresszívan mondja Mustaine "The netherworld and Sheol are never satisfied"/
99 Ways To Die
Black Curtains /elég súlyos gitártémája van sztem koncerteken nagyot ütne élőben. nem is értem miért nem tolják!/
Family Tree
Use The Man /tetszik a szövege/
A Secret Place
I'll Be There /tökély! jó benne a végén nagyon az 'Óóóó'-zás/
Time: The Beginning /talán a legjobb lassú nóta amit Mustaine valah írt és elég komor a szövege is pl. 'I can't get any younger - time has brutal hunger'... mennyire igaz ez is/
Promises (nem is emlékszem rá, hogy mikor játszották koncerten, pedig van olyan jó, mint a tout le monde)
Disconnect (első szám a lemezen, ettől függetlenül ezt sem értem miért nem játszották, amikor pl. legutóbb 2001-ben itt voltak a Pecsában pont a TWNAH albummal... NAGYON JÓ BENNE A SZÓLÓ (is)!!!)
Tears In A Vial /iszonyatosan jó gitártémák vannak benne./
Truth Be Told /ezt csak úgy írtam igazából, ha már a 2. vonalas nóták közül kellet választani, mert talán ez az egy van azon az albumon, a többi minde elsővonalas! /
Egyébként szerintem a BTU a legjobb albuma Mustaine-nek. Ez az az album, amiben rengeteg előző album hatását érzem /egészen a peace sells- ig visszamenően/ ami csakis azt bizonyítja, hogy Mustaine munkásságának összes korábbi esszenciáját belerakta ebbe a lemezbe! Valamint érezni azt a húsz éves aktív gitározást a játékában, amivel rendelkezik.
Ezek után az is érdekes lenne, ha sorrendbe kéne tennem az albumokat tetszési index-ük szerint. :-) /az első biztosan a BTU lenne annak ellenére, h tudom, h a Coutdown a legnépszerűbb, legjobban eladott, meg tudom, hogy a Rust hozta meg az áttörést, meg klasszkus felállás st. stb. de akkor is! Na, ezen majd még gondolkodom és megírom ide a fórumba./
és végül még egy megjegyzés: a fenti llistán elég sok szám mellé odaírtam, h tetszik a szövege. ez nem véletlen hiszen Mustaine mindig is intelligens dalszövegeket írt, szinte minden dalszövege boncolgat valami témát, és nem csak önmarcangolással foglalkozik, hanem a politikától, akár egészen állatfajok védelméig.