Törölt nick Creative Commons License 2006.01.19 0 0 444

Én egy ilyen 2x8-as admirát akarok most bevetni. Éppen most hoztam rendbe, hogy majd az olcsó foma 2x8-asokon kicsit gyakorolok, mielőtt igényesebb munkákba fognék. Szegény kamera olyan rég nem ment már, hogy bele volt kövölve a zsír, atomjaira kellett szedni, és friss kenőanyaggal összerakni, de most már újra jár, mint a svájci óra. Jó kis gép, leszámítva, hogy nincs benne fénymérő. Viszont kicsi, könnyű, a keresője a képen látható módon billentve korrigálja a paralaxis hibát, és 60 centire fókuszálható mindkét objektívje, a telével ez már gyufásdoboz méretű tárgyak esete. Ja, és vissza lehet tekerni 30 mp-nyi filmet, így hát lehet vele feliratozni is, 12-től 48-asig fokozatmentesen állítható fordulatszámú plusz egyesmenet, szóval egész okos kis gép.

De van egy egész jó nyolcvanas évekbeli Chinon S8-as is (olyan, ami alapból kezeli az új filmeket) és hozzá négy orosz tölthető kazettám, meg van egy krasnogorsk is a komolyabb dolgokhoz, ezt majd a Szirmai Gáborról, a neves kortárs Afrikautazóról készítendő portréfilmhez kívánom felhasználni, de előbb egy pár ujjgyakorlatot szeretnék csinálni az admirával, mert már jó tíz éve nem filmeztem, és akkoriban is éppen csak karcolgattam a felszínét a dolognak, a nyersanyagellátás megszűnése nem tette lehetővé a kibontakozást. (A video akkoriban nem volt elérhető számomra, még egy használt kamerára összekapartam valahogy, de szerkesztőmagnókra meg effélére nem futotta, úgyhogy soha semmit nem tudtam összerakni belőle, ráadásul az állandó akkulemerülések miatt is szívtam, úgyhogy végül idegi alapon eladtam a bizóba.)

admira

Előzmény: syrius (441)