Vilandra
2006.01.17
|
|
0 0
2949
|
És erről?
Joghurtos-meggyes muffin
Hozzávalók:
1 csésze joghurt vagy kefír 28 dkg teljesőrlésű liszt 5 ek méz 1/4 csésze olaj 1 csomag sütőpor 1 csomag vaníliáscukor 2 tojás kb 3dl lecsöpögtetett meggybefőtt
Elkészítése:
A muffinformákat kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, és negyedekbe vágjuk. A liszthez hozzákeverjük a sütőport. A tojásokat habosra keverjük a mézzel és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az olajat és a joghurtot, végül a lisztes keverékhez adjuk. A meggyet óvatosan a tésztába forgatjuk, majd a masszát a muffinformákba kanalazzuk, és 15-20 perc alatt, 170 °C-n készre sütjük. (előmelegített sütőben) |
|