balacy
2006.01.16
|
|
0 0
1510
|
Láthatod, hogy az én általam hirdetett tanban megvan a tolerancia, addig, amíg a végső igazság elé nem kerül az összes.Nagyon jo olvasni ilyen emberektol is, mert a mai vilagban (akar a vallasi vonalon, akar a vilagin) nagyon nagyon keves a tolerancia. Tehát nekem nem feladatom elítélni más vallásokat, más hiteket vagy azok tagadóit.Ezt nagyon kevesen valljak, sajnos. es sokkal kevesebben elek meg. Pontosan ilyen "hozzaallasra" gondoltam, amikor azt mertem leirni, hogy a szereto Jezus a szereto Isten kepe szamomra (ateista szamara) szimpatikusabb, mint a Jehova Tanui altal bemutatott haragos isten. Ha nem ismerjük el, akkor nincs szükség igazságkeresésre, mert nem létezik.Ha nem ismerjuk el, atol meg kereshetjuk az igazsagot, mert azert ha belegondolsz egy ateistat is alapjaban ugyanazok a kerdesek foglakoztatjak, csak a valaszokat nem Istenben keresi. (miert elunk, hogyan alakult ki a vilag, mik azok az alapveto torvenyek, amiket be kell tartani stb.) Azert remelem, hogy nem a veletlen hajtott erre, hanem kicsit marad is itt.... |
Előzmény: zvolo (1499)
|
|