CSerfa Creative Commons License 2006.01.16 0 0 1508

Kedves seszosefelelet!

Nem biztos, hogy Krisztus ad neked erőt, sem bátorságot, válaszodat el nem fogadom.

Krisztus ugyanis úgy küldte tanítványait, ahol békességüket nem fogadják be, onnan álljanak tovább. Nem szidalmazni kell azokat, akik másképp gondolkodnak, sem lajstromot (feljegyzéseket) vezetni, miben is gyalázták szerinted Krisztust. Ha gyalázzák, megbocsáttathatik. De, hogy győzködni, ostorozni kéne? Pláne ezen a fórumon? Azt nem!

Nekem hiába jössz azzal, aki el nem fogadja Krisztust úgy, ahogy te hirdeted, miben is vét. Ez bizony szabad emberek fóruma, hiába mondod, bibliafórum, nem az, itt bizony nekik ugyanolyan joguk sajéát véleményükhöz, mint neked, vagy nekem. Tiszteletben is kéne tartanod. Ha pedig rosszat mondanak az általad szeretett lényről, ne őket kárhoztasd, se szidd, se ródd fel, mert Ő sem tette. Itt csak betű, nem köpés, sem ütések, de Ő még akkor sem tette. Nincs is szüksége Krisztusnak arra, hogy te védd ilyen eszközökkel. Ill. ez nem is védelem, inkább felrovás, vádlás, kárhoztatás, és dühöngés azok engedetlensége miatt. Értsd, hogy neked nem engednek. Nem biztos, hogy az ő hibájuk, jó esély van, hogy a tied. Mert én abban biztos vagyok, ide hirdetőt, térítőket nem küld, nem is fog küldeni Isten. Sem engem, sem téged, senkit. Küldöttei meg nem hasonlítanak rád. Ezért is jobb lenne, ha a helyedre állnál, szépen visszaminősítenéd látásaidat véleménynek, szerintemnek, és nem helyeznéd magad fórumtársaid fölé.

Hogy Jézus apostolait megkérdezte, nem érv. Magad írod, apostolait kérdezte, nem egy fórum topiclakóit. Apostolait, akik látták cselekedeteit, sőt, a maguk cselekedeteit, melyet azzal a hatalommal tettek, melyet nekik adott. Kérdezte őket, miután évek óta Vele jártak. Csak nem gondolod komolyan, hogy neked is jogod van kérdezni jelek, erő és hatalom nélkül ugyanazt, amit Ő kérdezett számtalan bizonyság után? Add ezt a hatalmat hallgatóidnak, és utána kérj számon! De tudd, ha te elvégzed azt, hogy e topic lakói halottat támasztanak, ördögöket űznek, betegeket gyógyítanak, Uruk még inkább, sőt, Uruk vak szemét nyitja meg, stb., meglásd, e topic lakói teljes szívükkel fogják vallani, Akit te vallasz. Komolyan mondom! Ha pedig nem teszik, majd akkor kifakadhatsz hitetlenségükön. Addig ne tedd, addig amit te szólsz, sokak számára csak betű.

Azt pedig csakugyan az Atyára bízd, ne te dohogj rajta, kit mikor és hogyan hív el az Atya. Akit kiválasztott, azt el is hívja, törődj csak ebbe bele, Isten ad hitet, senki Hozzá nem mehet, akit nem Ő von, ... hogy is mondjam neked? Nyugodj csak bele, te senkin nem kérheted számon a hitét, engedetlenségét irántad, pláne nem úgy, ahogy az Úr tette apostolaival. Mire fel?

Egyre még vigyázz!

Ne készíts te vádiratot embertársaid ellen, hogy miket tesznek, és miket nem. Ne rój fel! Ne válj kis Vádlóvá, nem tiszted ez! Inkább közbenjáró légy, ha fontosak neked, ne vádló, sem kárhoztató. És bízd Istenre a dolgot, Akiről meggyőződésem, hogy nem e fórumra küldött ember által hívja el választottait.

Ilyen gondolataim támadtak.

Annak meg örülök, hogy nem hajtottál el. Ezért elmondom neked, én fórumkodásom elején rengeteget használtam a "szerintem" kifejezést, és sokat használom azóta is. Nem titkolom, magamat is védem ellened, ha érted.

CSerfa

Előzmény: seszosefelelet (1502)