"eddig 5200km-t tekertünk le együtt minden gond nélkül. Ja és imádom! ;)"
Én is 5241-nél tartok. Semmi gondom nem volt nekem sem eddig. Ezen a hétvégén kerültem 5000 fölé. Vállam-hátam fájdalommentesítésére gyógyturizmusra szántam rá magam és legurultunk Hajdúszoboszlóra barna vízben ázni. Az égető éles fájdalmam megmaradt, de a Chevivel legalább új élményeket szereztem.
Az úton begyakoroltam a számomra új sebességváltási stílust: előbb láb határozottan le a gázról, majd kuplunk benyom stb. Kiválóan működik! A koreainak nem ostobák... :-)
Az M3-as elején lévő Shell kúttól 1/4 3-kor indultunk pénteken és pontosan 1/2 5-kor megérkeztünk a szoboszlói Délibáb szálló előszezoni Termál szárnya elé Balmazújvároson keresztül (!). Chevi rendkívül érzékeny minden kisebb pedáljelzésre könnyedén, szinte észrevétlenül engedelmeskedik. Olyannyira, hogy az amúgy nagyobb sebességeknél "kapaszkodós" feleségem észre sem vette, hogy 180-nal haladunk. Én hívtam fel rá a figyelmét, amikor szóltam, hogy "na, hadd menjen ez a BMW"... A meglepetéstől ekkor még nem tudott szólni. De egy későbbi szakaszon rámkiáltott, hogy lassítsak. Ekkor a szélességét tekintve kétharmadrészben 190-en állt a mutató. Apró pedálozásokkal érzékeltem, hogy az még nem volt padlógáz. (Azzal amúgy is megvárom a tízezret...).
A fogyasztásról: 503 km-t tettem meg 46,8 l-rel. Ebből a Bp-i Shelltől Polgárig a fenti sebességi paraméterekkel (utazó: 150-170). Ez a szakasz-fogyasztás 9,3-ra jött ki. Az összesített átlagos átlagfogyasztásom az átvételtől számítva: 7,94!
A héten olajat cserélek.