Azt hiszem, pont ezt a hianyt potolja ez a forum (no meg a tobbi is), hogy amirol nincs szemelyes tapasztalatunk, azt mastol megkapjuk.
Tudod, hogy nekem is csak par honapja (de biztos kevesebb mint egy eve) van ket hutom? Rabeszeltem a ferjemre, ne varjuk meg amig a regi kimulik - vegyunk egy ujat es hasznaljuk a regit is. Igy van tobb helyem, es sokkal jobban tudok gazdalkodni az idommel is meg a penzemmel is - kevesebbet dobok ki, tobbet tudok elokesziteni stb.
Persze, ha nem fer be a lakasba, akkor ez nem megoldas. . .de igazan megertem a gondod, en is igy voltam vele sokaig.
Amit en szeretek az az, hogy alapanyagot tartsak a hutoben, nem kesz kajat, mert fozni szeretek, es frisset is szeretek enni.
A gyerekek jonnek vacsorara ma, es kepzeld, az egesz csalad fogyokurazik :))!!! Szoval valami konnyut fozni. . .
Csinaltam egy babsalatat. Most semmi sem a melyhutobol jott, mert volt idom delelott vasarolni.
A bab es a csicseri borso az konzerv, jol leoblitve.
Ujhagyma (de lehet lilahagyma is, vagy voroshagyma), zellerszar apro kockara vagva (ha nem lett volna, akkor zoldpaprikat tettem volna helyette, valami ropogos zold zoldseg kellett), es sok-sok kapor - firss, de ha nincs petrezselyem is nagyon jo.
Erre pici so - mert a konzerv sos - es oliva olaj (kell a "fatty acid") meg vorosbor ecet.
Most a hutoben varja a vacsora idot, meg kb 5-6 ora.
Csirkemellet fogok grillezni, rogton sutes elott kicsi citromlevet es torott borsot teszek ra, es nagyon keves oljajat a serpenyobe (ami bordas - kinnt esik az eso, nincs ernyo a grill folott igy bennt kell csinalni, de ez nem nagyon fustol, kb 5 perc es kesz).
Talalas elott oliva olajat es koriander zoldet fogok osszeturmixolni, ugy, hogy suru szosz legyen es az lesz a szosz a csirkemellen. Nem sok - csak pici, disznak is szep. Ezt is lehet petrezselyemmel csinalni.
Fogok fozni hozza rizst, szeretem a babot rizzsel parositani (komplex feherje), es kesz a vacsora.
Edessegnek citromos szeletet.