"Nem hiszem, hogy túl nagy feneket kerítek a dolognak, mindössze leírtam azt, hogy ha a DSLR cserélhető objektívek által biztosított lehetőségeit ki akarod használni, akkor ezt próbáld meg. Ha nyűg, akkor ne"
Ezt abszolut igy gondolom, szerintem ha vki nyűgnek nevezi hogy pepecsel a fényképezőgéppel, obit cserél, vagy netán, kiegészitőkkel kisérletezik a megfelelő fénykép elkészitéséhez ( vakuk, szűrők, akármi ) akkor az télleg ne vegyen DSLR-t, semmi értelme, mert nem használja ki. Ha vesz egy DSLR-t kitobival, beállitja auto modba, az aztán a balgaság. Arra télleg egy digikompakt inkább.
"- egyet, amelyiknek jó a széleslátószöge és makró képessége
- egyet, amelyiknek jó a teléje"
Erre én is gondoltam, de szerintem nem ugyanaz, mintha van egy DSLR-ed és van egy nagylátó obid, meg egy teléd.
Én ugy vagyok vele, hogy legyen egy gépem amit tudjak tisztességgel kezelni, tudja azokat a paramétereket/technikai tudást, ami nekem kell és nem is kell más.
De ha veszel egy nagy telés gépet, meg egy széles látószögűt, hol is járunk, simán 220-250e forinton körül. Számomra akkor télleg egy kitobis DSLR, meg egy 70-300-as tele. Mindezt ugyanannyiért.
(És ilyenre jön az, de mi van ha az illetőnek nem kell DSLR, milyen ezeknek az objektiveknek a minősége stb. Igen ezek is szempontok, számomra viszont megfelelő minőség lenne.)