LyPapa Creative Commons License 2006.01.12 0 0 951

No, kedveskéim,

újabb felvetés:

- van egy FUJI S5000-es gépem, és egy CANON EOS300D, néhány obival. Azt tapasztaltam,  hogy a 300D-vel fényképezés után kézbevéve az S5000-t, sokkal jobb technikai minőségű képeket tudok vele készíteni, mint azelőtt, mikor még nem voltak DSLR-es tapasztalataim. Nem tudom, figyelt-e meg közületek valaki hasonlót ?

- volt alkalmam egy Olympus xx kompakt géppel és a 300D-vel fényképezni egy osztrák, (Hundertwasser tervezte) templomban. Hát itt aztán - témánál maradva - ég és föld volt a kettő közötti különbség. Az Oly-t  2-3 kép után visszaadtam a tulajának ...

- Igényszintek: van akinek elegendő a bemozdult, rosszul fókuszált kép is, a 'jé, a Pista bácsi is rajtavan' neki tökéletesen elegendő. Nehogy bárki sértésnek vegye, de nem egy, és nem is két emberrel találkoztam, aki ilyen vagy ehhez mérhető felkiáltásokkal néz egy képet - vagy épp egy esküvői képsorozatot. Nyilván neki a Pista bácsi jelenléte a mértékadó, a többi nem számít.

Annak, akinek kevésbé gyakorlott a szeme, hiába is hívod fel a figyelmét bizonyos problémákra, nem fogja érteni, vagy esetleg félreérti - másképp súlyoz. A gyakorlat jó esetben meghozza a szemlélet változását is.

Szerintem arra kellene vigyáznunk, hogy a fényképezés öröme legyen az elsődleges, és ez bármelyik kompakttal pont ugyanúgy elérhető, mint a legkomolyabb DSLR szettel.

Egykori autóvezetés oktatóm kedvenc mondása volt: ' A Trabantnál nincs jobb autó, csak szebb és kényelmesebb.'

Üdv: LyPapa