Sziasztok!
Örülök, hogy rábukkantam erre a topikra! Amióta először láttam szumo közvetítést, rögtön megkedveltem ezt a sportot. Az első meccs amire emlékszem és különösen megfogott, az 2001-ben egy Mushashimaru-Chiyotaikai találkozó volt, amit Chiyo megnyert, pedig abban az időben Mushashimaru majdnem olyan ritkán kapott ki, mint manapság Asa. Azóta is Chiyo-nak drukkolok, remélem, ezen a tornán végre szerencséje is lesz, és besegít neki valaki azzal, hogy megveri Asa-t, mert, szerintem enélkül egyszerűen esélytelen másvalaki a tornagyőzelemre. Döbbenetes, hogy milyen szerencsés is volt, már többször. (Pl. 2 éve, amikor Hokutoriki győzhetett volna, de az utolsó előtti meccsén elhasaltatták, pedig előnye volt Asa-val szemben) . A nagysága előtt is kalapot emelek persze, mert az, hogy formaingadozás, gyak. kizárható nála.
Egyedüli, ami nagyon nem tetszik, az a tv közvetítések teljes kuszasága. Kb. 2004-ig még viszonylag normális rendszerességgel adták a tornákat, de mostanra teljes a káosz. Most ősszel is elkezdték adni az egyik nyári tornát, erre a felénél bejött valami billiárdverseny, ami miatt totálisan leállították.
A szabályokkal kapcsolatban volna egy kérdésem: régóta figyelem a részleteket, de az még nem világos, hogy tornagyőzelemre csak annak van lehetősége, aki a yokozunával is meccsel, vagy nem ez a döntő kritérium? Ahogy eddig láttam, kb. M5 alatti ellenfeleket nem szokott kapni a yokozuna.
Zete