Valóban, eddig fel sem tűnt, hogy nincs szerzőm. A kedvedért kutattam át a fél dolgozószobámat és nagyon örültem, amikor megtaláltam azt a sajtcédulát, amire ott a könyvtárban (másológép híján) rajzolgattam és jegyzeteltem. Nem tudom, miért maradt le a szerző. Talán azért, mert nem volt feltűnően kiemelve egy szerző sem, én meg akkor is rohantam. Talán egyszer újra a kezembe kerül ez a füzet és akkor megtalálom a szerzőt is. Fénykép nem volt a füzetben, csak egy rajz, amitől az enyém nem sokkal térhet el (a papír, amit használtam, némileg áttetsző, ezért az arányokat másolással biztosíthattam).
Azonban ez a szerzőhiány csupán a tudományos követelmények formai oldalának nem felel meg. Én ezt fontosnak érzem, de a kérdés érdemét nem dönti el.
Azaz nyilvánvalóan volt ligatúrahasználat a Kárpát-medencében a latinok előtt is. A dunántúli latinok tanulhatták keletről jött népektől a ligatúrahasználatot.
Ha te ezt nem fogadod el, mutass egyetlen ligatúrát nyugatabbról a már ismerteken kívül. Azt sem bánom, ha pontatlanul hivatkozol rá.