Tata Creative Commons License 2006.01.10 0 0 943
Előrebocsájtom, ha valakinek volna oka arra, hogy szarozza a UNITIS-t, akkor az én vagyok, mert (sokadmagammal) fél évvel ezelőtt rúgtak ki onnan, ennek ellenére meg kell védenem őket.

Az biztos, hogy nem a legjobb színben tűnik fel a UNITIS ebben a kontextusban, pedig szerintem speciel arról nem tehetnek, ha a minisztériumban esetleg keresztbeszerveznek maguknak (egyébként adtak magyarázatot is, benne van a cikkben, akár még hihetőnek is fel lehet fogni). Persze gyanúsabbá teszi a dolgot ez a miniszteri unokatesó szál, de hát egyértelmű, hogy ha valaki pozicióba kerül, akkor ne vegyen semmit, ne adjon el semmit, és az összes rokonának tiltsa meg, hogy dolgozzon és szóba álljon bárkivel is, és ez különösen igaz Magyar Bálintra. Most mégis, mit tegyen a UNITIS, ne induljon el egy pályázaton, ami amúgy a profiljába vág (még az előző kormány alatt lett minősített szállító, és évek óta ilyen rendszerekkel foglalkozik), csak azért, mert az egyik tulaj kapcsolatban áll a miniszter egyik, amúgy szakmabeli rokonával. Én nem állítom 100%-ra, hogy nem történt susmus, akár kárörvendően dörzsölgetheném is a tenyeremet, de mégse teszem, mert ebben a konkrét esetben, legalábbis csupán ez alapján a cikk alapján én nem látok semmi olyat, ami ciki lenne. Ráadásul egy volt kollégámat kérdeztem is már, szerinte a cikk tele van hazugsággal, részleteket későbbre igért.

Az Index-ben egy kissé csalódtam, pedig már az Internettó óta híve vagyok. Belekeverték ezt unkatesós szálat, aminek lehet, hogy az égvilágon semmi köze nincs az ügyhöz, de látszatkeltésre nagyon is alkalmas, főleg a feketén-fehéren gondolkodók és a felületesen informálódók számára. Egy csomóan a cégben jóban vannak a Kókával is (mint ahogy az IT iparban szinte mindenki, aki számít), csodálom, hogy ezt még nem hozták fel bizonyítékként :-)

Amúgy meg: az én unokatesóm is tanácsadó, az e-business-ben utazik, ismeri a Nagy Zsoltot, üzleti kapcsolatban is állnak, oszt mire mentem vele, amikor arra került a sor, hogy megszűnjön -e a munkaköröm, vagy sem :-(