Nono! Éppenhogy nem. Én sör mellett olyan dolgokról szoktam diskurálni, amin vigyorogni szokás. (Bizonyos esetekben röhögni, amit nagyon tudok szeretni.)
Bor mellett meg elmélázni, mosolyogni, "rájönni", stb.
(Rosszul írtam: sör mellett/bor mellett és nem sörtől/bortól. Ez volt a félreérthető.)
Tény viszont, hogy sörözni sokkal több emberrel, mint borozni. Mert nem mindenkivel tudok mosolyogni...
Sör cigivel. (Ezt gyakrabban és mondhatni - bizonyos határokon belül - bárkivel. Derűre és borúra egyaránt.)
Bor pipázással.
Na ez viszont nagyon nem mindegy!
Ha nehézsúlyú vörös, akkor mindenképp a nagyfejű, ezüstgyűrűs, bent Petersonomból valamilyen komoly, férfias latákiakeverék. (Általában a környezetem nem túl nagy örömére!) Szomorkodás és filozofálgatás esetén.
Ha mondjuk aszú, akkor csak valamilyen cavendish-keverék lehetséges nálam, de nem ez az élvezetek csúcsa. Ennek megfelelően nem is a kedvenc pipáim körül választok hozzá...
És persze van a könnyed fehér és a fröccs. Ehhez valami vidám és önfeledt virginia. A kissé bohókás Peterson-Kilarney-ból.
(Szégyen vagy nem, de nem a borhoz választok dohányt, hanem fordítva.)
Még valami ebben az összefüggésben:
Latákiához sosem mosolygok. A cavendish-ek már megengednék, de az igazi önfeledt világramosolygás viszont csak a virginia esetében képzelhető el...
Habitusomból adódóan szinte csak latakia, vagy virginia jön szóba.