balacy Creative Commons License 2006.01.09 0 0 1400
Ez már személyeskedő kérdés, de egy bizonyos pontig el lehet benne menni.

Nem annak szantam, inkabb a peldadbol levont logikus kovetkezetesnek. Erdekesnem tartom mindket fel viselkedeset, akar a ferfi akar a noet, mert nekem idegen az, hogy vallasi okok miatt valaki "fej"-ebbnek kepzelje magat es a masik meg el is fogadja.

Ez lehet figyelmetlenség, de lehet direkt gonoszság is.

ez igaz. bar akkor sarkalatosabb baj van a csaladban, ha ilyen elofordulhat. Mondjuk eleg sokszor tapasztalom, hogy a vallasos es az ateita ellentet meg sem kozeliti esetleg a ket klf. vallasi iranyzat kozti ellentetet. Pld. ocsem attert r.katolikus vallasra, mert a feleseg azt uzi, es a mi csaladunk elvileg evangelikus. Van olyan tavoli rokon, aki ezert meg most id fuj ra... Van ismereretsegi koromben olyan vegyes vallasu csalad, ahol a ket fel kulon temetoben vett sirhelyet, mert a konkurens vallasi temetobe nem ohajt fekudni...

De az a helyzet, hogy ez még mindig jobb, mint hagyni a híveket rosszul dönteni, végső soron pedig elkárhozni.

Ezt a szoveget ismerem... Ezt tobb diktatror is elmondta. :(

Arra egyiksem gondolt, hogy hiaba vannak a venek csurig toltekezve okossaggal esetleg tevedhetnek is, akkor meg mi van? A bibliat soka es sokfelekeppen ertelmezik ertelmeztek. Miert gondolja barki, hogy az ove az egy igaz ut?

akkor a Biblia azt tanítja, hogy faképnél kell őket hagyni.

megtenned? A kerdes csak elvi. EN nem. Marmint nem hagynam el Angyalt akkor ha pld. megterne es melyen vallasossa valna. Es ugy gondolom, hogy O sem engem ilyen okbol.

Ha nagyon akarod, beidézem neked a megfelelő igehelyeket, de szerintem te is rendelkezel már olyan bibliaismerettel, hogy belásd, a Biblia bizony néha nagyon radikális tanácsot tud adni.

igen. De en azt vettem eszre, hogy sokat betartanak es sokat meg megmaygaraznak, hogy azt megsem ugy kell erteni.
Előzmény: bejuma (1392)