nyinyike Creative Commons License 2006.01.09 0 0 30
Szia Cincogi! Köszi a sok-sok infót! Még egy párszor el fogom olvasni, hogy elmerüljek a részletekben. Addig is írok néhány sort, hogy miért is döntöttünk a párommal Gambia mellett. A Corinthia-nál voltak pontjaink, melyet beválthatunk szállásra és ellátásra bármely országban, ahol van szállodájuk. Tavaly év elején Tunézia merült fel, majd hiúsult meg. Évvége felé pedig úgy döntöttünk a nagy hajtások után, hogy ez így nem mehet tovább elmegyünk pihizni! Barátaink említették, hogy nagyon sok szépet, jót hallottak Gambiáról egy kedves ismerősüktől. Mi pedig mondtuk, hogy oké, de elég kicsi a valószínüsége, hogy éppen Gambiában lenne Corinthia... Tévedtünk. Kettesben utazunk a férjemmel, 8 napot leszünk kint, többet nem akartunk távol lenni a kislányunktól. A vízumot és az oltást is a héten intézzük. Beadatjuk a sárgaláz és agyhártyagyulladás ellenit is. Abban reménykedtem, hogy megússzuk a Lariamot. Nektek előjöttek a mellékhatásai? Szívritmuszavar, álmatlanság, nem lehet alkoholt fogyasztani mellette...és még ezer más fincsiség. A konzulátustól már megkaptuk postán a magyar és angol nyelvű útmutató füzeteket. Vettem a Térképkirálynál Gambia térképet. Átböngésztem "ezer" honlapot, olvastam a Trvtko legújabb könyvét, melyben ír gambiai élményeikről. Bijilo-ra rettenetesen kiváncsi vagyok, olvastam, hogy egy 4,5 km-es sétálóút van egy kis pálmaerdőn keresztül, no meg ott van az a sok kismajom is.. Az Abuko rezervátumot, Bakaut, Serrakundát mi sem hagyjuk ki. A "bush" szafari azért még nem tuti, nem tudom, mire számíthatunk.. A repülőjegyet nagyon olcsón sikerült vennünk. EasyJet-tel megyünk London Gatwick-re. Eltöltünk egy bódult estét Londonban (szállás 25 eFt egy éj) és másnap reggel 9-kor indul a charter Banjul-ba. Az út kb. 6 óra. Most kettőnknek 240 eFt volt a London-Banjul repülőjegy. Brüsszelből idén sajnos egy főre lett volna ennyi. Az EasyJet kedvezményes árával és a kétszeri londoni szállással is sokat spórolunk. Mérlegeltünk hát és inkább felrepülünk Londonba, hogy utána visszarepüljünk. Charlie-nak átadom az üdvözletedet, a simogatást nem ígérem, gondolom nőtt azóta.. Nagyon klassz, hogy írtál. Köszönöm.