Qedrák Creative Commons License 2006.01.07 0 0 2596

Akkor még egyszer, és utoljára a témáról, a topik olvasói kedvéért. Azért utoljára mert sem ezt, sem a másik topikot nem akarom offtopik hozzászólásokkal terhelni, viszont a topikot olvasók legalább nem egy oldalról fogják megismerni a történteket.

Annak a topiknak a címe Politizáló történészek. Értelemszerűen a témája is ez.

Azonban provó, mikor először írt a topikba, annak kereteit túllépve, a Moszad ügynökének tekintette egységesen valamennyi akadémiai történészt.

Miért lépte túl a topik kereteit?

Egyfelől azért, mert a korábban a topikban folyó vitához nem szólt érdemben hozzá, hanem közönséges, (és szerintem elég primitív) kinyiltkoztatással kettétörte a topikot.

Másfelől a hozzászólásának tartalma nem konkrét történészek politikai megnyilvánulásait, vagy nyilatkozatait tartalmazta, vagy értékelte, hanem politikai szempontból egy kalap alá vett mindenkit. Ez egyértelműen a PoliDili nevű fórumnak felelt volna meg tartalmilag, de miután erre felhívták provó figyelmét, mindössze annyi volt a reakció, hogy az illető személyére tett megjegyzéseket. Amikor pedig ignorálásra szólították fel a topik józanabb gondolkodású olvasóinak azon részét, akik válaszoltak rovónak, némi pátoszal ebbe is belekötött. Az ezt követő hozzászólásokat inkább nem jellemezném, mert csak feleslegesen hoznám ide a vitát.

A Filosz moderátoroknál a topiknyitó jelezte a topik offolását, de nem történt semmi. Ezt követően én is jeleztem, mégpedig úgy, hogy jó lenne, ha a moderátorok tennének igazságot, vajon mi tartozik a topik témájához. Végül utánam egy ójabb hozzászóló jelezte, immár hivatkozással, hogy mi folyik ott.

A moderáció pedig lépett, bár meglátásom szerint a végleges kitiltás túlzott büntetés volt, azonban egy figyelmeztető erejű büntetést mindenképppen megérdemelt volna provó.

Ez a véleményem az esetről.

Előzmény: Tiszteletes úr (2580)