Shoshoj
2006.01.07
|
|
0 0
100
|
Kivettem a könyvtárból, de nem hosszabbítottam meg, hanem ma vissza is vittem, mert nem arról szól, amire számítottam (hogy korunkban hasznos-e tudni latinul, milyen előnyei lehetnek, stb.), ill. lehet, hogy arról is, csak nincs türelmem végigolvasni az irreleváns részeket (és csak akkor derülne ki, hogy arról szó-e, amire számítottam, ha az ember végigolvassa a könyvet :) ). A téma taglalása helyett belekezdett egy történelmi ismertetőbe, hogy hogyan viszonyultak történelmi nagyjaink a 18-19. sz.-ban a latinhoz (amikor a nemzeti nyelvek szerepe kezdett megerősödni); de asszem nem ez a topik témája és érdeklődésünk tárgya itt. Ráadásul már az első tanulmány (mert ez egy több tanulmányt több szerzőtől tartalmazó szerkesztett kötet) olyan rettenetesen hosszú, hogy képtelen voltam ezeket az unalmas részeket végigolvasni ahhoz, hogy túljussak rajtuk és esetleg lényegesebb, engem érdeklő részekhez jussak. Talán egyszer még majd valamikor mégis kiveszem a könyvet, mert van benne egy tanulmány amely saját magában mutatja be a magyarban a latin jövevényszavakat, és ez jó reklám lehet az interlingvának nekünk, magyar anyanyelvűeknek, ha az majd szerepel a honlapon, vagy más módon fel tudom majd használni. |
Előzmény: Macskamocska (98)
|
|