Cincogi Creative Commons License 2006.01.07 0 0 29

Szia!

Örülök, hogy végre megint eljut egy-két hazánkfia ebbe a kedves országba!

Mi ismerösökhöz mentünk, így a kocsibérlés nem volt téma, de én személy szerint nem javaslom. Sokkal izgalmasabb a bus taxik igénybevétele. Serakundából (gondolom ott kezdtek egy kis strandolással, ismerkedéssel) vannak vállalkozók, akik elvisznek különbözö rezervátumokba. Nincsenek nagy távolságok, az utak meg... Nem tudom, mi iránt érdeklödtök, voltatok-e már egyáltalán Afrikában, mennyire akartok és tudtok bemenni a "bushba" (nem egy sétagalopp)... A védöoltásokat feltétlenül adassátok be (a határon el is kérhetik az ezt igazoló sárga könyvet, bár tölünk nem kérték) és írassatok fel Lariamot (ez a malária elleni gyógyszer) és szedjétek elöírás szerint.

Miböl készültök? Javaslom a Lonely Planet Senegal and Gambia kiadványát, sok hasznos info van benne, képet kaptok az ottani állapotokról. Nagyon kedvesek az emberek, de trükkösek is, nem szabad mindent megvenni, naivan elsö árat megadni és mindenkivel szóba állni, mert néha elég nehéz lekaparni a beach boyokat. Nekem ez volt a legnehezebb, ellenállni. Látni, hogy milyen kevés pénzböl élnek az emberek, de sajnos nem segíthetünk mindenkinek.

Többen mennétek? Milyen az ivararány a csapatban? Vízumotok van már? Milyen szállásmegoldásra gondoltatok?

Èn 3 éve (hú, de rég volt) jártam ott és akkor a Brussels Air volt a legolcsóbb (Bécs-Brüsszel-Banjul).

A köv. linken elég jól össze vannak foglalva a látnivalók:

Gambia

Mi Serakunda mellett, Kerr-Sheringben laktunk a barátainknál,  a Bijilo forest (egy icipici kis park egy csomó majommal) és az óceán közelében. Egy hetet töltöttünk el teljes boldogságban egy udvarban (kunda), a mangófa árnyékában, fözöcskézve, beszélgetve a rokonokkal, betérö szomszédokkal - jöttek csöstül - mire ráébredtünk, hogy még nem is fürödtünk az óceánban. Voltunk az Abuko rezervátumban egy napos túra keretében, ahová egy guide vitt minket kocsival, majd csónakkal a folyón a mangroveerdön át, át a rizsföldeken, találkoztunk pálmabort készítö férfiakkal, aztán nökkel, akik kagylót tisztítottak, majd megérkeztünk a rezervátumba. Ez nekem felejthetetlen nap volt, de a Bakau resort is tetszett, itt krokodilokat (Charliet üdvözlöm:)) lehet simogatni. Nekem minden nap élmény volt. Banjul nem egy nagy durranás, egy délután elég rá, kiábrándító, szinte csak egy kikötö az egész.

Mi nem tömtük tele programokkal azt a 3 hetet, amit ott töltöttünk, inkább élveztük a meleget, a napfényt, a zenét, a tiszta csillagos eget éjszaka az udvarban, (örületesek a csillagok, nincs semmi fényszennyezés - magyarul utcai világítás nuku), a rengeteg új kedves ismerös társaságát.

Ha van kérdésed, szívesen válaszolok.

Előzmény: nyinyike (27)