Lizzi Creative Commons License 2006.01.06 0 0 121

Sziasztok,

végigolvastam a topicot és van néhány kérdésem amire biztosan tudtok válaszolni. Belelkesültem zongorázás terén és le szeretném cserélni a Korg M1-emet valamire. Pc zenélés nem az esetem, de hmmm? PII 400-asom van SB 128 kártyával. Hammondozni pl a NIb4-el szoktam de nem tudom hogy zongoramintákat hogyan lehet feltenni és megszólaltatni PCn (a topic elején olvastam valamilyen letölthető soundfontokról meg hogy ez jobban szól mint egy me1). Hogyan lehet sb128 alatt soundfont-ot cserélni és megszólaltatni midi billentyűvel? Ha ezt össze tudnám hozni akkor elgondolkodnék esetleg egy Fatar-on.

Ami nagyon tetszik az a yamaha p120 (nagyon jó fender zongi és hammond is van benne), roland fp-5 (szintén a szerkeszthető hammond miatt) de ezek nekem megfizethetetlenek ha az m1-et sikerül is eladnom. Esetleg van még valamiben (szerkeszthető) hammond hangszínt plusszba 150-160e ig?

Alternatívaként felmerült bennem a yamaha dgx-505 is kopromisszumként mert hammondozni nem biztos hogy jó a kalapácsos mechanika. Olcsó és 88 súlyozott billentyűje van. Tudtok valamit róla (zongora, fender zongi, orgona hang, milyen a billentése, kipróbálható-e valahol)?

Egyenlőre ennyi. Köszi

üdv: rt