Akkor valami jó hírt is!
A UPC-vel az AFM (a ház nevében) december 28-án megkötötte a szerződést a bekötésről, és mához kb 1 héten belül bekötik a tv/net-et. Gondolom a szolgáltatás aztán hamar indul is.
A homlokzati nyílászárókat az Integrál Alkán Kft. szállította, akik azt mondták, hogy tudnak adni az erkélyajtóhoz olyan csappantyús behúzót, amivel kívülról úgy be lehet csukni az ajtó, hogy aztán ismét ki is lehessen nyitni. Dohányosoknak nagy érték!!! :-) (HOgy valóban ilyen-e azt a jövő héten tudom meg, akkorra hoznak egyet a boltjukba.)
Az ajtókat Excell 2000 Kft. szállította, őket is meglátogatom, hogy megtudjam vajon japánból importálták ezekez a bejárati ajtókat, hogy ennyire lényegtelen volt a hangszigetelés??? Addig is tűzoltásnak javaslom, nézzétek meg, hogy mindenütt van és és jó-e a gumirozás. Nálunk pl. egyáltalán nem volt, és ahogy elnéztem, a küszöbnél sehol sincs. Márpedig ahol rés van, ott jön be leginkább a hang. Szigetelni! Sajnos erre az ajtóra utólagosan hangszigetelést nem lehet feltenni. Megoldás lehet, hogy szőnyeget teszünk a folyosókra, mert különösen részvétem a lift mellett lakóknak...
Sajnos a szendviszszerkezetes falak ellenére azért van áthallás. Kis odafigyeléssel sokat lehet javítani a zajosságon.
Minket pl. eléggé zavar a radiátorban áramló víz zúgása. (Még szerencse, hogy a jó szigetelés miatt alig kell fűteni.) Lehet, hogy kicsit csökkenteni kellen a nyomást, meg ha a radiátort gumialátéttel tették volna fel, az is segített volna tán.
A szemétszállításhoz a többlet kukát nekem is megerősítette az AFM. Ezzel együtt lehet ésszerűen is szemetelni:
- legjobb haza sem vinni minden szart
- mindent összepréselni!
- pillepalackot, üveget, papírt a közeli hulladékudvarba is lehet vinni (persze ezeket is jól tömörítve célszerű vinni)
- ja, egyszerűeknek egy rövid program:
if kuka not in (szemettarolo) then go utca
Azért sok apró jó dolog van, ami tetszik:
- a mozgásérzékelős lámpák a folyosókon minden nap öröm
- a kiakasztható és nagyra nyitható bejárati ajtó megkönnyítette a költözést
- jó a nagy és használható lábtörlő a ház aljában
- mozgássérültek is kényelmesen tudnak közlekedni (bár néhol csak segítséggel)
- tetszik a homlokzat és a belső területek színösszeállítása is
- k=1,4 ablak, remekül szigetel
- lépcsőház kialakítása
Nem tetszik:
- gombnyomás után lassan záródó lift, amely nem megy vissza, ha valamibe beakad
- nagyon hiányzik a szórólaptároló fakk
- hiányzik a szelektív szemétgyűjtés már a házban
- egyes lakótársak (sajnos ez nem minőségi hiba, pedig szívesen cseréltetnék egy folyosón füstölőt J. Anistonra vagy A. Banderasra, hogy a menyasszonyom is örüljön, akár ráfizetéssel is... :-)