Mumu Creative Commons License 2006.01.05 0 0 602

Az orok kerdes,hiszen a tudatot mar isteni eredetunek is lehetne  tartani. Ajanlom  Vizi Szilveszter (agykutato,az Akademia elnoke),Altrichter Ferenc,Nyiri Kristof ( az informatika filozofusa,akademikus) Pleh Csaba-tol szerkeztetett konyvet: Agy es tudat .

A konyv a BIP kiado (Books in Print )-nal keszult 2002-ben. En most vettem meg a  pesti filo  egyetem konyvuzleteben ( az udvari bejarat, baloldali pincehelyisegeben.. ) Kivancsi vagyok mit irnak ok.

Ha ma kerdezel, csak a szereny eddigi ismereteim alapjan,a tudatot annyibol tartom materialisnak  hogy a materialis exisztencia megszunese utan ,amely erzekelheto egy kivulallotol  is nem ismert valamiylen  olyan manifesztacioja a tudatnak amelyet lerogzitve  prezentalni lehet egy kesobbi idopontban ..Azert fogalmazok ilyen elovigyazatosan mert el akarom  kerulni  a spiritiszta seance-ok happeningjenek iylen iranyu bizonyitekait...

Az is igaz hogy a tudatnak nem ismerunk lokalizalt materialis rezidenciajat,bar, igenis vannak modern kutasi eredmenyek egyes a tudathoz tartozo ellemek helyerol (mint peldaul az empatia-uvegsejtek )...

BUEK Neked is

-:)) 

Előzmény: Paleokrites (601)