Az orok kerdes,hiszen a tudatot mar isteni eredetunek is lehetne tartani. Ajanlom Vizi Szilveszter (agykutato,az Akademia elnoke),Altrichter Ferenc,Nyiri Kristof ( az informatika filozofusa,akademikus) Pleh Csaba-tol szerkeztetett konyvet: Agy es tudat .
A konyv a BIP kiado (Books in Print )-nal keszult 2002-ben. En most vettem meg a pesti filo egyetem konyvuzleteben ( az udvari bejarat, baloldali pincehelyisegeben.. ) Kivancsi vagyok mit irnak ok.
Ha ma kerdezel, csak a szereny eddigi ismereteim alapjan,a tudatot annyibol tartom materialisnak hogy a materialis exisztencia megszunese utan ,amely erzekelheto egy kivulallotol is nem ismert valamiylen olyan manifesztacioja a tudatnak amelyet lerogzitve prezentalni lehet egy kesobbi idopontban ..Azert fogalmazok ilyen elovigyazatosan mert el akarom kerulni a spiritiszta seance-ok happeningjenek iylen iranyu bizonyitekait...
Az is igaz hogy a tudatnak nem ismerunk lokalizalt materialis rezidenciajat,bar, igenis vannak modern kutasi eredmenyek egyes a tudathoz tartozo ellemek helyerol (mint peldaul az empatia-uvegsejtek )...
BUEK Neked is
-:))