Kedves paradicsombarátok!
Egy kérdésem lenne:
A tavalyi év elég siralmas volt nekem, már ami a paradicsomokat illeti. Szegényeket mindenféle betegségek támadták meg a sok eső miatt. Csak annyi paradicsom termett, hogy magot tudjak fogni, utána már csak némi girhes termés, aztán passz.
A kérdésem az, hogy hogyan akadályozhatom meg, hogy a féretett magjaimból kinövő növények megfertőződjenek az eredeti betegségtől?
Azért merült fel bennem, mert csírázási próbaként még ősszel ültettem egyet a kedvenc magomból - és most ugyanazokat a tüneteket kezdi mutatni, mint a tavalyi paradicsomjaim:
a száron szürkés foltok jelennek meg, mintha valami kidörzsölés miatti hegszövet lenne, aztán ez a rész szépen elkezd elhalni, miközben az egész továbbterjed, és végül elfeketedik.
Valami módszer, amivel BIZTOS hogy nem sérülnek meg a magok (nekem nagyon fontos, boltban nem kapható fajták) miközben valahogy elölöm a kórokozókat?