Igazán nem tudok mit kezdeni a hsz-dal.
Fröcsög belőle az indulat. Miért?
Itt tényleg bibliai értelmezésről van szó, részemről kibővítve kritikus véleménnyel.
amit változatlanul fenntartok.
Ha már a közgyűlést hozod fel példának: a levezető elnök a szavazás eredményét hirdeti ki. A többségi döntést.
Egy házasságban csak közös döntések lehetnek, kihirdetni meg nem kell.
A lehetséges esetekből azért maradtak ki, pl.
bölcs férfi tanács + bölcs nő
bolond férfi tanács + bölcs nő
bolond férfi tanács + bolond nő
bölcs férfi tanács + bolond női
De a lényeg a döntési folyamat, amiből mindkettő kiveszi a részét.
És természetesen nagy dolgokról van szó, mert miért kellene megvitatni a favágás mikéntjét velem, és nekem a paprikáskrumpli főzését? Bár ez utóbbinál talán mégis, hogy mennyi leve legyen... :-))
A nagy dolgoknál meg pl, hogy eladjuk-e a házat, költözzünk-e ismét az ország másik felére, nyilván közös döntés. Annyira közös, hogy ebben még a gyerekeknek is szavazati joguk van, tekintettel életkorukra.
Közös döntés a szabadság eltöltése. Ellenvélemény esetén valaki enged, de jövőre akkor ő dönt. Ezt hívják kompromisszumnak.
Viszont a férfi dönt, ez a lényeg
És ez a baj. Ha tényleg így van.
És ha ezt még egy 2000 éves könyvvel igazolják, az még nagyobb. Mert hiányolom a bölcs emberi gondolkodást. Itt csak vaakhit van, férfisovinizmussal jócskán fűszerezve.
Ezzel én a XXI. században, nőként nem tudok mit kezdeni. És mai nők többsége szintén nem.
Másik nagy bajod, hogy lenézed nőtársaidat, különösen a keresztény feleségeket.
Erre egyszerűen csak annyit, hogy ostobaság.
Nem értem, hogyan fogadhatnak el ilyen helyzetet, de én senkit nem nézek le.
Ma is elfogadott, csak te nem fogadod el. De a Biblia egyelőre nem rólad szól, legfeljebb csak annyi, hogy "tegyetek tanítvánnyá minden bejumát". De nem több.
Hát így nem fog menni...
Marketingváltásra bvan szükség a terv végrehajtásához...
Neked Istennel van bajod.
Miért lenne? Hiszen szerintem nincs.
De, mint mondtad, ez egy bibliafórum, nem az én hitem itt a lényeg, hanem a biblia.
Térjünk rá vissza:
Ezt írod: A Biblia szerint a bölcsesség kezdete az Úr félelme.
Ha félni kell, hogyan értelmezzem a szerető isten fogalmát?