Törölt nick Creative Commons License 2006.01.03 0 0 1261
Ha talalunk egyet neked, akkor mi van? Akkor elfogadod, hogy lam-lam, a Biblia igaz? Akkor hinni fogsz Istenben? Es ha nem tudunk neked meg egy nyulfarknyi ilyet se felmutatni, akkor megint mi van? Akkor megmaradsz abban a (velelmezett) elofeltevesedben, hogy ez az egesz csak hum-bug?

Köszönöm a kérdésedet. A diskurzusnak ez a szála onnan indult, hogy RoneJT azt mondta, hogy a Biblia Istentől sugallt voltát bizonyítja a bibliai próféciák beteljesülése.

Ekkor vetődött fel, hogy mutasson egy olyan próféciát, amely elegendően konkrét ahhoz, hogy biztosan ki lehessen mondani, hogy az és akkor teljesült be, és a prófécia valamilyen olyan eseményre vonatkozzék, amely a Biblián kívüli.

Ekkor fogalmaztuk meg a fenti feltételeket, pontosabban én fogalmaztam meg, és akkor még senkinek nem volt kifogása ellenük :-)

A magam részéről szívesen fogadom a fenti feltételeknek megfelelően beteljesült jövendölést, és türelemmel, mondhatni keresztényi türelemmel várok rá.

Ami a kérdésedet illeti: a Biblia Istentől sugallt voltáról és annak bizonyítékairól volt szó, nem az én hitemről vagy nemhitemről. A "humbug" szót nem használtam. De ha már megtiszteltél azzal, hogy a gondolataim felől érdeklődöl, szívesen válaszolok: Ha azt látnám, hogy a Biblia konkrétan, többezer év messzeségéből előre megjósolt összetéveszhetetlen későbbi történéseket, ez bizony felvetné bennem a kérdést, hogy vagy a jövőbe láttak a szerzők, vagy valóban valamilyen felettünk álló lény sugallta az írásokat.
Előzmény: actionman (1250)