bejuma Creative Commons License 2006.01.03 0 0 1239

Nem jó dolog a diktatúra, de még mindig jobb, mint az anarchia. Úgy látom, te anarchia-párti vagy

Ezt miből szűrted le?

Az, hogy a férfiak és nők egyenértékűek miért anarchia?

Ha szerintem egy normálisan működő kapcsolatban társak vannak és kompromisszumos, közösösen kialakított döntések vannak, miért anarchia?

Miért alávetett az egyik fél a másiknak? Ez terror, még ha csokoládéa csomagolt is...

Viszont azzal, hogy már ketten voltak, el kellett dönteni közöttük a dominancia kérdését is.

Miért kell domonásnak lennie az egyiknek mindenben? Amihez én értek jobban, abban én, amihez ő ért jobban, abban ő domináljon.

Mésképpen is lehet gondolkodni, a nyers erő alapján.

Miért pont a fizikai erő alapján? Miért nem a hasznosság alapján? Miért nem az alapján, hogy kire van tovább szükség a faj fennmaradásához? Itt egyértelműen a nő a fontosabb...

(Egyébként miért ne tudnék lepofozni egy pasit? Ismerek néhány fogást. :-) )

Szellemi szempontból egynemű minden ember, mivel Isten képére és hasonlatosságára történt a dolog, ezért isten-neműek.

És mi a helyzet a bibliai kor előtt élőkkel? Azok a társadalmak nagyrészt matriarchálisok voltak...

Akkor milyen nemű volt a férfi...Akkor a nő volt a főnök... Közben váltott az isten-nem a nőről a férfira?

Egy nőnek simán lehet magasabb IQ-ja, mint a férjének. Ebben az esetben pláne elkél a jó tanácsadó a férj mellett. De a család akkor fog jól működni, ha a döntéshozó továbbra is a gyengébb képességű férj.

Nem fog jól működni,ha buta döntéseit rákényszeríti a családra.

Ez 2000 évvel ezelőtt  efogadott volt, ma nem az.

Hoygan lehet az emberiség felét  mindok nélkül eleve alávetettnek tartani?  Csak butaságból, gőgből.

Viszont nem feje a szomszéd feleségének, és főleg nem feje a női főnökének (ha van ilyenje). Ezen az utóbbi dolgon még soha nem gondolkoztál el?

Dehogynem. És csak megjegyzem, a munkahelyünkön a férjem a beosztottam, a férjem főnöke vagyok.

Akkor nálunk most mi is a helyzet????

Azért érdekelne egy közvéleménykutatás abban a témában, hogy nem kellene-e kivenni ezt a rész a bibliából elavultság miatt.

Az a baj, hogy te a keresztény családmodellből a nő szerepét rabszolgainak tekinted, holott közel sem erről van szó

Amíg a gyerekeim kicsik voltak, 10 évig voltam gyesen velük. Életem egyik legszebb időszaka volt. Nem volt megalázó a házimunka, természetes volt, hogy a zömét akkor én végzem, hiszen én voltam többet otthon.

Mára fordult a helyzet, én vagyok kevesebbet otthon, a több pénzt én viszem haza, én vagyok magasabb beosztásban... Miért viselném el az alávetett szerepet? Gyes alatt sem kellett, most sem. De a férjemnek sem. Egyenrangúak vagyunk, közös döntésekkel és felelősséggel...

És anarchiáról szó sincs.

Előzmény: seszosefelelet (1209)