Didergő Király Creative Commons License 2005.12.30 0 0 1516

Hát akkor csodálkozom, hogy tetszett az új Mercury Rev, mert még nem találkoztam olyannal azok közül, akik szerették az előző 2 lemezüket, hogy ne lett volna fájdalmas csalódás az új. Pont az hiányzik belőle, amitől annyira jó volt a Deserter's Songs meg az All Is Dream. Szerintem jobb is nem foglalkozni vele, mert az ember utána a korrábbi munkákat is elkezdi más füllel hallgatni. Idén még a Weezer követett el hasonlót, de azok aztán úgy szembeköpték magukat, hogy azzal gyakorlatilag felülírták az egész eddigi életművüket.

Figyi, a múltkor elhamarkodottan neveztem meg az ezévi elsőmet, mindegy, mostmár nem akarok változtatni, de azért a második helyért járó pontot légyszi add hozzá Sufjan Stevens eddigi pontjaihoz, mert kezdek aggódni, hogy az összesítésben nem ő fogja megszerezni az egyébként őt megillető első helyet.

És akkor már: 3. Wolf Parade, 4. Clap Your Hands 5. Maximo Park 6. Bloc Party 7. Bright Eyes 8. Kaiser Chiefs 9. Architecture In Helsinki 10. 30y Hát ennyi, én ennél több kedvencet nem tudok felmutatni egy évben. Azért volt még pár album, amiről tetszett egy-egy szám, de albumként egyik sem volt olyan jó, hogy felkerülhessen egy ilyen színvonalas listára. :DD

Előzmény: Alternative Thor (1482)