levil Creative Commons License 2005.12.30 0 0 531
Szia

Nem tetszik a hangja??? Pedig tok konkret hangja van.

Tanacsolom hogy zenei kornyezetbe probald ki! Konkretan ki fog szolni a rockbol es nem fog elveszni mint egy magaba tokeletesen szolo mandolin ami belemosodik a torzitoba.

Na egy kis hangtan.

Mikor szol esmeletnem szarul egy rockzenekar. Mikor mindenkinek bszott jol szol a hangszere. Mindenki otthon beallit egy jo kis huzos hangot aztan szetutik egymast a probaterembe. Biztos ismered a rock gitaros EQjanak V beallitasat ahol nagyon tud huzni egy torzitos gitar. Ezzel csak az a baj hogy a teteje az a cinek hangtartomanya, az alja meg a basszuse. A gitar meg csak ott nem szol ahol kellene szolnia. Mert ha nincs dob es bassz akkor tenyleg ugy szol a gitar jol ha bezengi a tartomany tetejet es aljat de ha ott a zenekar is akkor igy lesz csengo bongo zajos fos hang.

En a zenekaromban sportot uztem abbol hogy miutan lenyomtunk egy szamot utanna megforditottam a gitaros Vjet. Kozep ki tokig szele 3-4esen (10bol), a bogosbol lehuztam a magasat es lass csodat... tok fos hangja lett az osszes hangszernek de egyutt ugy szolt meg a szar probatermi kiscuccon hogy majd leszakadt az agyunk :)

Probald ki zenekarral. Nem mindig arany ami fenylik. Tok erdekes mert a Matyi kentuckyja szeintem konkretan szarul szol (boccs), de a guar mellett olyan jol kotyogott ma este is hogy ott irigykedtem. Ilyet nem tudott meg a Morris sem.

A Fender mindig akkor lepett meg mikor a Tibi mellett jatszottam rajta.

Egyebkent biztos lehetne meg javitani, de ahol szol az tok konkret. Hangerot lehet feljebb huzni, meg tenyleg lehetne kicsit szofisztikaltabb (erdekesebb, kulonlegesebb, egyeniseget tukrozo) hangja. De azt meg ne vard ebbe a kategoriaba. Tovabba megint csak oda jukadok ki hogy ahoz rendesebben kene jatszani rajta. (pl a Matyi kezebe tok jol szol a Kentucky az enyembe meg nem tud megszollalni, amig a Rover es a morris azert tudtak szolni.)
Tudom hogy ez nehez kerdes igy pickup nelkul, de valahogy mindenkeppen teszteld le rendes zenei kornyezetben. Valahogy dobj ossze egy felvetelt.

Cafe:

Irjatok meg hogy ez az 50-eres atalakitas mit is jelent. Tovabba hogy milyen fender is ez a fender (model). Azt megirom.

L