Nemgéza66 Creative Commons License 2005.12.29 0 0 1186

Sziasztok!

Citromfa kontra pajzstetű kérdésben szeretnék tanácsot kérni.

A hozzászólásokat már végigolvastam. Nekem a lemosás segített egy krízishelyzetben, de nem írtotta ki teljesen a tetveket. Olyan ágas bogas, hogy képtelenség mindenhol átmosni az ágakat leveleket, most meg szaporodnak rendesen. Szeretném a dögöket véglegesen kiírtani.

A korábban használt szerek nekem még egy ici-picit sem hatottak, igaz, hogy eddig mindenféle BIO szerekkel próbálkoztam.

Kipróbáltam a cigi áztatást és az azzal való öntözést és permetezést is, de semmi látható eredmény. Próbálta már ezt valaki, vagy ez is csak olyan legenda, amiről már mindenki hallott, de még senki sem csinálta.

Ha mégis, akkor légyszi írja már le, a konkrét haditervet. Mennyi cigi, mennyi vízben, mennyi idő után hatott, stb.

Ma megpróbálom, az általatok említett FITO gyártmányú spray-t megvenni, de szimpatikusabb lenne a dohány. Egyébként a FITO az felszívódik a növényben, vagy csak azokra hat, amelyeket konkrétan elér a permet?

Még egy kérdés. Magról ültetett fácskáim vannak ( meg egy fagytűrő a kertben), de eddig hagytam őket nőni, ahogy akartak, soha nem vágtam az ágaikat. Most viszont az egyiket meg kellen nyírbálni, mert nagyon megnyurgult. A levágandó ágakat megpróbálnám gyökereztetni.

Szokott ez sikerülni? Ha van rá esély, akkor pontosan hogyan csináljam?

Mekkora darabokat vágjak, lehet-e "egy darab "közepe" is, vagy kell hogy az ágvég rajta legyen?

Várjak tavaszig, amikor éledezik minden és a nők is egyre lengébben öltöznek, vagy lehet ilyenkor is?

Köszi előre is és Boldog augusztus 20-át mindenkinek