csgzs Creative Commons License 2005.12.27 0 0 2240
Tiszteletem a KVsoknak! Új vagyok itt, úgyhogy 1-2 szó: Gaggia Carezza van itten, és egyenlőre semmi trükk, azaz boltban előre darált KV, 50-50% Arabica-Robusta, 3mp nyomás, 5mp várás, végigfőzés. Kíváncsiságból és mert nehéznek tűnik belőni a megfelelő méretet, szeretnék venni egy darálót. A 30k körüli árral már megbarátkoztam, csak nem akarok nagyon mellélőni. Szóval a kérdés: mit?

Megpróbáltam betartani a fórumos etikettet, úgyhogy visszaolvastam, kerestem, de nem találtam egy az egyben választ a kérdésre. :( Láttam, hogy valaki a Solis-t ajánlotta, mega a Gaggia MDF-et. Az előbbire nem találtam forgalmazót, de drágának tűnik, az utóbbiról meg a külföldi árak alapján gondolom, hogy drága is.

A vélemények (wholelottalove) alapján az itthon is kapható KRUPS GVX2-t kizártam, állítólag nagyon nagyra darál, ami a Carezzánál gáz - de persze másnál is. Amivel komolyan szemezek, az egy eBay-en kapható darab. A €100 árhoz jön még €26 szállítási költség, így ugye kb. 32k. Erről (relatíve) jókat írnak a wholelottalove-n Capresso Infinity néven. A gondom a szokásos: értem, hogy drága, de nem akarom beszívni, hogy olcsót próbálok (ld. KRUPS), aztán nem működik. Úgy lesz csak igazán drága. Amit inkább elviselek, az a nemlétező garanciális háttér, mert szerintem egy ilyen cucc nem lehet nehezen javítható. (Pár hete elvittem vízkőtleníteni a gépet a Varko kft-hez, ahol úgy tűnt, mindent megcsinálnak.)

Ja, és a pod (vagy az a "filteres", amit ajánlgattak) nem játszik, mert már ott van a Carezza.

Szóval mit tegyek szerintetek? Előre is köszönet!