Nem tudom, mi lelhette a masinádat, egy fénymérő öregedése nem napokban, hanem évtizedekben mérhető, és nem is mindegyikre jellemző. Pl. faterom ősrégi "Leningrád" szeléncellás fénymérője még ma is jól mér! Persze aztán lehet, hogy a mechanikája súrlódik, vagy ilyesmi... Azt aláírom, hogy az ember egy idő után frankón meg tudja saccolni a fényviszonyokat - legalábbis amíg ismert terepen mozog. Aztán ha felmész az üveghegyre, vagy kiruccansz a sivatagba, sütheted a tudományodat. Én régebben úgy tanítottam magam, hoyg először saccoltam, aztán mértem ellenőrzésként, és így elég jl berögzült. De most már lusta vagyok, meg különben is csak évi egy-két alkalommal veszek elő fényképészeti anyagokat (kicsit drága hobbi lett ez az utóbbi években), úgyhogy már kijöttem a gyakorlatból, jobb az autómata.
A kodakot meg használd el, vagy bótold el, mert 2006 októberig hívják. Utána főhet a fejed, hogy kire melegítsd rá a melót. Szilárd nem hívja, és valószínűleg más se nagyon, hiszen amíg a svájciak ingyen hívják (-ták) nem volt sok értelme ráállni, utána meg nem valószínű, hogy bárki rákattanjon egy több mint egy éve nem gyártott nyersanyag laborálására.
Pedig kár, mert jó anyag volt. Éppen tegnap néztem meg ófater haminc éve Hollandiában fotózott utifilmjét, és lemászott a vászonról, olyan gyönyörű szinei vannak még mindig. Amit meg fater csinált 15-20 éve OR-WO-ra, Svemára, Agfára, az már mind piros-kék-zöld élvezhetetlen ócskasággá öregedett. :-(