guaaa29
2005.12.26
|
|
0 0
336
|
Szilárd és Zapkrope! Nagyon köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszoltatok. Szilárd telefonját mintha megadták már volna nekem a Soós bizományiban. Ha aktuális természtesen kereslek. Zapkrope, lehet hogy még kérek tőled tanácsot, mert látom, hogy viszonylag elmélyültél a témában. Ne tudd meg, hány évig gondolkoztam ezen a fénymérő dolgon. Otton kitaláltam egy "etalon" fényforrást és valahogy ahhoz kezdtem először állítgatni a gépet. Tudod, azt vettem néhány nap elteltével észre, hogy a beállított rekesz kezd elmászni, hiába az új elem. Nem nagyon értettem, de aztán úgy gondoltam hogy átállok manuális beállításra. Jó nyilván lett egy két túlexponált képem , meg néha alul is sikerült, de élvezhető lett. Lassan aztán belejöttem-mivel minden felvételnél írtam, hogy akkor és ott milyen rekesszel dolgoztam-így láttam később azonnal, mintegy érzés után hogy hol milyet kell használni. Abban persze igazad van hogy a jó fénymérő megmenti a filmemet. Persze! De ilyet nem találtam. Volt például meg van is egy Chinon gépem. Nagyon klassz. Utolsó generációs, műanyag házas. Azt például azért nem tudtam használni, mert egyszerűen nem találtam rajta a manuális állításnál használható gombot. Egy szakember mondta, hogy ne is kisérletezzek vele, mert ezt gyárlilag kell megcsinálni és most már sehol nem foglalkoznak ilyesmivel Még azon is gondolkoztam ,hogy kikűldeném Japánba. Elmaradt. Helyette szereztem egy Elmo nem tudom hányast, meg egy Eumig-ot. MIndkettőn volt manuális lehetőség. Vagy tudod, van belül is egy vagy ilyen állítható kar vagy egy "nyelv" , melyet feltételezem hogy a gyári beállításkor a kalibrálshoz használtak. Ha láttam hogy kezd elmászni , elő a csavarhúzó, és oldallap lekap. Így nézett ki három évvel ezelőttig. Akkor felvettem egy kirándulást utoljára és rá fél évre vettem egy mini dv kamerát.... Ez talán nem volt szép tőlem-mondom ezt magamnak, mert nagyon sokáig egyetlen értelmes rögzítésnek az s8 -at véltem. A vhs rendszer borzalmas vóóót, a dv- renszer , ráadásul mióta látom hogy projectorral micsoda csodárkra képes, hát kezd meggyőzni... Ki tudja, van még két kazetta 40 es kodakom a hütiben, vagy nem ott kéne tartanom?? Buék. |
|