latsia1 Creative Commons License 2005.12.26 0 0 2756
Gesztenyés muffin

Hozzávalók: (12 db)
10 dkg vaj,
15 dkg cukor,
1 csom. vaníliás cukor. cukor,
1 tojás (közepes)
80-85 ml tej,
1-2 evőnál rum,
1 cs. gesztenyepüré (25 dkg)
30 dkg liszt,
2 kávéskanál sütőr,
fél kávéskanál szódabikarbóna,
csipet só,
lehet bele még: mazsola, csoki darabok, darabos gesztenye, meggy, kandírozott narancs stb.

Vajat a cukorral habosra keverni, bele a tojást, majd jól elkeverni, utána a rumot, tejet és a villával áttört gesztenyemasszát.
Külön tálba összekeverni a lisztet, sütőrt, szódabikarbónát és a csipet sót.
A lisztes keveréket gyorsan a krémhez adjuk, muffin formákba adagoljuk és előlegített sütőn 15-20 percig sütjük (légkeverésesben 170-180 fok) amíg szép aranyszínűem lesz a tetejük, illetve tűóbát végzünk.
Miután kihűek csokimázzal a tetejüket bevonhatjuk, de e nélkül is nagyon finom.
Előzmény: Kyrandia (2745)