Toljadneki Creative Commons License 2005.12.23 0 0 1499

Hali !

Mennyit iszik a Hercegnő százon ? :))

Egyébiránt, a legtöbb helyen ahol olvastam, 9 - 10 körül eszik a Lacetti vegyes használatban, és ezt sokkalják. Ha figyelembe vesszük, hogy 1,2 tonnát mozgatunk a kisköbcentis motorjainkkal, akkor ez nem olyan nagyon sok ám kedves Cartásrak ! Mondjuk nekem még nincs meg a vas, talán jövő héten, de ha tíz alatt marad a fogyasztás, akkor azt mondom, hogy ez ilyen teljesítmény/tömeg arányra nézve rendben van. Offolok egy kicsit : mint lentebb írtam, Ignisből ülök át. Na most az nincs egy tonna, a moci 93 lovas (1,3) benne, VVT meg 16V meg ilyesmi, szóval elég modern és jó szekrkezet, mégis, átlag használatban 7-8 lityit evett, ha űztem ( pályán 110 felett már kajálgatott, 160 nál 9,2 - tőt mértem ) akkor 9 vagy több per 100 km. A legendákat, hogy ötfél százon meg ilyesmi, maximum a régi "papírkasztnis" Swift tudta. :O

Ehhez képest a Lacetti közel 300 kilóval nehezebb, nagyobb, biztonságosabb ( van körülöttem autó feeling, a Suziban nem volt meg, előtte a Lanosban igen ! ) autó, és eszik mondjuk 1,5 - 2 literrel többet ?! Hát egyen szerintem, valamit valamiért ! Gondoljatok bele, milyen lenne a Lacetti mondjuk 1000 kg - os önsúllyal ? Biztos enne vagy hét litert százon, de a kasztni minden bukkanónál úgy tekeredne mint a csörgőkígyó... Ezzel a tömeggel szerintem már a 7 liter körüli fogyasztások is extrémen jók, a 8-10 meg szerintem OK.

Bárcsak már tankolhatnám ! ;) :)) :D

Üdv. Toli.
Előzmény: IJN Yamato (1496)