actionman
2005.12.22
|
|
0 0
1069
|
szoval elhiszed, vagy nem: en lattam.Hat valahogy en is igy vagyok ezzel. Ha lattam is, de bizonyitani nem tudom, nincs mas, mint az oszinte szavam. Jezusra visszaterve: egy emberi test a kinzasok, stresszre tud ugy reagalni, hogy kataton allapotba kerul, amit ketezer eves tudassal nem lehet diagnosztikalni. Halott, mondjak ra. De a stressz elmulasara a test regeneralodik es eletre kell. (a eros hit, onszuggesszio stb. is elo tudja idezni a felhalott alapotot )Mert te mindenkeppen logikus, megmagyarazhato valaszt akarasz. Pedig ilyen neha nincs, Jezus feltamadasa pedig nem hasonlithato semmihez sem. Vagy pl. melyik sirnal lattal te angyalt? Az, hogy sokmillio ember azt hiszi, hogy valami orokke fog allni (ami logikailag sem lehetseges) az meg nem azt jelenti, hogy ha valaki megjosolja, hogy le fog dolni, az isteni joslat. maximum logika, tapasztalas, vagy egyszeruen csak esszeru gondolkodas.Az orokke nyilvan nem azt jelenti, hogy a vegtelensegig, hiszen mindenki tudta, hogy a dolgok idovel megkopnak, elromlanak, hanem ez ugy ertehto, hogy nagyon sokaig. De Jezus azt mondja, nem sokara el fog pusztulni. Mondom, ezt senki nem hitte volna el, akkor meg a romaiak se igen gondoltak arra, hogy kesobb majd leromboljak Jeruzsalemet. Menjunk tovabb az ellentmondasokban? ActionMan |
Előzmény: balacy (1040)
|
|