HALihó!
Irdalni, az igaz, de a keszegnél ez azt jelenti, hogy maximum (!!!) miliméterenként, különben csak szaporítod a szálkát, mintsem eltünteted (ez szokott az alapvető hiba lenni a keszegkészítésnél). Az irdalásnál arra ügyelj még, hogy mélyen vágd be a halat (azaz a gerincéig) majd' minden vágásnál fogsz hallani egy recsegő-ropogó hangot: az a jó! Fejtől indulva mehetsz a farokig, addig megszokod a mélységet és a vágás-sűrűséget is. Nem baj, ha olyan "szétesősen" néz ki az irdalás után, (szintén) az a jó, a kéreg úgyis összefogja.
Ami miatt aggódok, az egyedül a fagyasztott állapot, kiengedés után ugyanis szétmállós lehet, és így irdalásnál egyszerűen trancsírozott, szétfoszló hal lesz és nem irdalt :(
A paprikás liszt sem rossz, de próbálkozhatsz a következővel: zúzott fokhagymát, mustárt, sót, lisztet, fűszerpaprikát és egy nagyon pici porcukrot keverj össze és azzal dörzsöld be jól a halat. Ugyanúgy kell sütni, mint a hagyományos paprikás-lisztest: közepes tűzön (szépen sercegjen sütés közben, de nem kell annyira, mint a sültkrumplinál) finom ropogósra süsd, oldalankét kb. 6-8 perc, ennyi idő alatt már feloldódnak a nagyon apróra vagdalt szálkák.
Üdv: dy