Nem. A vamszabalyok szerint a szallitasi koltseget az illeteket, es a kezelesi koltseget egymasra epuloen kell felszaolni. (Igen. Ennyire gcik.) Aztan az AFA miderre!
AFA nincs az USAban. Sales Tax van de csak akkor ha az allamon belul adod el a hangszert. Ez esetben mivel elhaggya Nashville (?) allamot a szallitmany Sales Tax nincs. Azt egyebkent is utolag szamoljak ra az arcedulakra. (Ha valamire az van irva hogy 99.99 USD az az USAban 105/107 stb. a kasszanal attol fuggoen melyik allamban vagy :)
Ha az EUban veszed akkor ez mind nincs. Annyi amennyit fizettel erte, behozod es nicns se vam, se AFA, ke kezelesi, se illetek, se lopikuli. (Illetve az adott orszag AFAja van ami alltalaban kevesebb mint nalunk).
Ha a Fedex garantalja a masnap 3h-t akkor az a nyero. A kulcsszo hogy garantalja. (Guarranteed.) Mert ha valami alltalaban ott van 3ra az az unnepekkor tuti kesik. Szerintem aznap delelott kell feladni de ezt is a Fedexel kell ellenorizni. (Jol latod. Ha "not ready to ship" akkor buktad.) Szerintem idoben szallitas nem gond a Stevenek ha oda szolsz nyitaskor.
1 font az ~.45 kg. Mandolinoknal alltalaban aszondjak 10 font a csomag. (Mert + csomagolas, stb). En 10el szamoltam a UPS oldalan. Ha jol szamolom az ar is ua. Doboz meret korlatok is lehetnek. Azt is nezd meg.
Nem csodalom hogy nem varsz fel evet. De gondoltam felajanlom mikor lattam hogy az aron borulgat a dolog. Ez az olcso megoldas.