Ennyi erovel (szerintem) kiterjeszthette volna kapasbol az egesz vilagra is. Mivel nagyjabol mindenhato. Nem lenne egyszerubb es gyorsabb? (na jo ez kekeckedes, de azert logikus, vagy nem?) Miert eppen oket es nem a magyarokat?Logikus szamodra. Egy hivo azonban azt mondja, hogy amit Isten tesz, ahhoz nincs mit hozza tenni vagy abbol elvenni. Lehet ezen sokaig filozofalgatni, csak mire megyunk vele?
Az elv OK, ertem. Nem az elvvel van bajom. Az szep es jo. [.....] De a Bibliaan szombatot irnak, legalabbis az elejen. Ez is egy olyan kerdes amit felre lehet magyarazni. (marmint, hogy melyik nap a megszentelt, ha az isten azt mondja, hogy szombat...)Akinek arra van szuksege, hogy mindig megmondjak, mit tegyen, az kovesse az irott torvenyt. Akinek meg ez kenyelmetlen, az kovesse az irott torveny ertelmet. Isten az erkolcsi fejlodes minden szintjen fogalmaz meg felhivasokat. Btw irtam azt is, hogy a szombat a szovetseg jele - a zsidoknal. Mig a keresztyenek (akik nem zsidok) - mas okokbol - mas napot tartanak meg.
A dominans ker. vallas meg azt mondja, hogy kell, mert O egy koszikla, amire az egyhazat epiteni kell.... Most en mit gondoljak?Ha az eddigi papak eletere gondolok, kevesse hiszem, hogy meltoak a koszikla nevre. Arrol meg nem is beszelve, hogy a koszikla, akire a hivok eletuket epitik nem Peter (egyebkent az o neve lenne a koszikla, es nem akarmelyik papae), hanem Jezus. Sulyos teologiai tevedes ez a 'dominans ker. vallastol'.
ez a pont, amiben eddig meg nem igazan tudtam materialaista alapokat talalni. Hu... ez igy nem ertheto. Igen, mert ez lenyegenel fogva termeszetfolotti. Pl. sok csodat a mai technikaval utanozni lehet(ne). De mit kezd a racionalis gondolkodas pl. a feltamadassal? Amikor egy halott ujra eletre kell. Ebbe minden ateista tudos bicskaja bele kell torjon. Masreszt ha Istent kihagyjuk a tortenetekbol, akkor a Biblia mar csak egy irodalmi, kulturalis, esetleg torteneti erdekesseg, semmi tobb. Mintha a levesbol kidobnad a hust: ertektelen vacak lett.
Egynehany jelenesek azert fontos hitbeli tetelei mondjuk az RK egyhaznak... OK elfogadjak, hogy megjelenik egyes embereknek (Jezus, Isten, Szent Szuz stb.).A Biblia azt allitja, hogy Istent senki sem latta. Ezert nem tudom komolyan elhinni, hogy ezzel szemben valaki megis. Az emlitett szentek pedig halottak. Roluk pedig azt mondja Isten igeje, hogy nincs semmi reszuk abban, ami a nap alatt tortenik. Mas szavakkal a halottak es a meg elok nem tudnak egymassal kapcsolatot teremteni.
De azt kineveted, ha ugyanazt leirom, hogy megjelent Káli es amiatt megtertem hozza? Miert jobb elmondas az egyik, mint a masik?Mert Kali egyszeruen nem letezik, nem tudod bizonyitani, hogy lattad. De amikor latom, hogy ez az ember tenyleg megvaltozott, azt elhiszem.
Hm... Az igeret volt elobb, vagy utolag lett megirva, hogy megigerte? Az igeret volt elobb, de utolag lett leirva.
Nem elbeszelesekrol, nem visszaemlekzesekrol stb. van szo, hanem arrol, hogy mondta, lejegyeztek es utanna bekovetkezett. Ilyen is akad. Pl. amikor Jezus megjovendoli Jeruzsalem pusztulasat, azt Mark relative hamar lejegyezte, ugy tudom, meg 70 elott (ekkor rombolta le Titusz a varost). Vagy amikor Josias idejen megtalaljak Mozes 5. konyvet, es az abban leirt atkok (egy resze) kesobb (is) beteljesedett.
Kulonallo es hiteles doksikrol, amik azelott keletkeztek, hogy az eset megtortent. Hat kozjegyzok akkor meg nem voltak.
Aranyos. De mindegyik allatnak van FIZIKAI lehetosege arra, hogy lassa a Napot, (meg lehet mutatni nekik)Igen, de ennek nem ez az uzenete. Isten egy szellemi leny, igy senkinek nincs ra fizikai lehetosege, hogy lassa ot. Ez kb. olyan, mintha egy csigatol azt varnad, hogy repuljon, de ketsegbe vonod, hogy repulni egyaltalan lehetseges.
Kedves vagy, de sajnos en ateista vagyok. Igy keves az eselye, hogy megterek. Ne add fel :-)) En is az voltam, es magam sem gondoltam volna, hogy egyszer csak ez lesz belole. Boozfighterrel ellentetben egyaltalan nem ijesztgeteskeppen irtam, amit irtam. Hanem kb. arrol van szo, hogy fenn ulunk a repulon, es az egyszer csak elkezd majd zuhanni (bar te ezt nem hiszed, de en tudom), szoval ugrani kell. Akinek van ejtoernyoje, az tuleli, akinek nincs, az sajnos nem. De a jo hir, hogy amig nem zuhan a gep (nem jon el a vilagvege avagy meg nem hal), addig barki felveheti magara az ejtoernyot. Ez a jo hir, az evagelium.
ActionMan