borzimorzi Creative Commons License 2005.12.19 0 0 224

Valóban elszomorító, kedves Boró, hogy a minőséget részesítem előnyben a mennyiséggel szemben? És hogy jobban örülök, ha öt gyermek születik olyan családokba, ahol szeretettel várják, óhajtják és felelősen vállalják őket, mint ha tíz gyermek születik olyan helyekre, ahol csak a velük járó családtámogatási pénzek jelentik a vonzerőt, vagy akár a vadmagyar köteleségtudat, a személyre szóló szeretetre való képesség és hajlandóság nélkül? Nos, egy kolléganőm  találkozott olyan kisleánnyal, akit a lehető legocsmányabb okkal "gyártottak le": a kedves "apuka" használatára.  A rendőrök elhajtották a gyereket a fenébe, mikor védelmet kért tőlük. 14 évesen kiugrott a nyolcadikról. A kolléganő már nyugdíjas, de még ma is minden évben megemlékezik a kisleány névnapjáról és bűnösnek érzi magát, mert ő sem hitt neki, olyan köztiszteletben álló személy volt a szóban forgó apuka. (Csak a boncoláskor derült ki, hogy a gyerek igazat mondott.)  Nahát, ilyen célú, vagy pusztán ideologisztikus-vadnacionalista célú "gyerekgyártásra" nem vágyom!

Vágyom viszont arra, hogy bárki vállalhasson gyermeket, akinek ez az élete álma, és aki jó szüleje is lenne, csak anyagi okokból nem meri vállalni, vagy azért nem számíthat ez ügyben orvosi segítségre, mert egyedülálló nő.  Ugyanakkor nem szeretem és meg akarom változtatni azt a társadalmi közeget, amelyben, amikor egy ötödik gyermekét váró anyát (barátosnémat) a szülészeten foghegyről úgy minősíthetnek, hogy már megint itt van szülni "valami bigott vallásos".  És, horribile dictu, arra is vágyom, hogy akinek viszont nem ez az álma, hanem karriert akar, az hadd tegye azt. Ne gyakoroljunk rá társadalmi nyomást, hogy " a női léthez ez hozzátartozik", meg ilyenek. Szvsz hadd határozza meg ő maga, hogy az ő női létéhez  mi tartozik hozzá.  

És ha szerinted ez szomorú, akkor tartok tőle, hogy a hiba nem az én készülékemben van. Mert szerintem viszont az a szomorú, ha szerinted egy tanártól az várható el, hogy megnyomorított, erőszakos környezetben vagy nélkülözések közepette nevelt gyerekek tömegeit akarja látni. Ahelyett, hogy megelégedne kevesebb, de megfelelően, tiszteletben és szeretetben felnövő ifjú lélekkel.  Nagy gond, hogy egyesek szerint egy nemzet legfőbb értéke a létszáma. Mert Berzsenyi szerint (és szerintem is)  "Nem sokaság, hanem lélek s szabad nép tesz csuda dolgokat". Na, ez a halálom, amikor a fő-fő magyarkodók nem ismerik és nem értik a saját klasszikusainkat. Aztán meg csodálkoznak, mikor megérdemelten kinevetik őket, mikor önjelölt nemzetvédőként pózolnak.

Csót:

b

Előzmény: BoRó (220)