Igen. Hivatkoztam egy olyan dologra, hogy udvtortenet. Ebben eloszor csak egy nepet valasztott ki Isten, hogy bennuk mutassa meg az o uralmat. Kesobb viszont a kivalasztast kiterjesztette az egesz vilagra: mindenfele naciobol valaszt ki mindenfele embereket.
Ennyi erovel (szerintem) kiterjeszthette volna kapasbol az egesz vilagra is. Mivel nagyjabol mindenhato. Nem lenne egyszerubb es gyorsabb? (na jo ez kekeckedes, de azert logikus, vagy nem?) Miert eppen oket es nem a magyarokat?
Elotte is meg volt a pontos tartalma, csakhogy Jezus korara azt nagyon elferditettek.
Ismeros dolog...
Szamomra vasarnap. De hogy egy kicsit bonyolultabb legyen (szamodra): sokszor hetfo, meg szerda, esetleg pentek. Miert? Mert itt is az elv jon elo.
Az elv OK, ertem. Nem az elvvel van bajom. Az szep es jo. (szerintem mindenki akkor es ott, amikor... hogy bonyolitasam, annak akinek akar es raadasul nem is kell templomban, hanem a sziveben...) De a Bibliaan szombatot irnak, legalabbis az elejen. Ez is egy olyan kerdes amit felre lehet magyarazni. (marmint, hogy melyik nap a megszentelt, ha az isten azt mondja, hogy szombat...)
Papa vagy nem papa
Nem papa. En nem ismerek el semmifele emberi kozbenjarot. Mivel en is pap vagyok, kozvetlenul jarulok Istenhez.
A dominans ker. vallas meg azt mondja, hogy kell, mert O egy koszikla, amire az egyhazat epiteni kell.... Most en mit gondoljak? Ki az aki mostan Jezus szavait jol magyarazza? (az z igehely tobb magyarazatat olvastam es mindegyik ertelmesnek tunik.) Na ez is olyan, mit tobbfelekeppen lehet magyarazni...
Jezus maga a testet oltott Isten.
Ezt is tobbfelekeppen magyarazak, ez a pont, amiben eddig meg nem igazan tudtam materialaista alapokat talalni. Hu... ez igy nem ertheto. Na de talan ugy jobban ertheto, hogy a legtobb tanitasnak, igenek talaltam logokus, istennelkuli, praktikus magyarazatot, de ebbe a fia es onmaga dologban nem.
Istent meg senki ember nem latta. Bizonysagot meg ugy tettek, hogy elmondtak, mit tett az o eletukben Isten. Ha pedig te azt mondod, hogy neked akarmelyik istenseg is megjelent egyszeruen kinevetlek.
Egynehany jelenesek azert fontos hitbeli tetelei mondjuk az RK egyhaznak... OK elfogadjak, hogy megjelenik egyes embereknek (Jezus, Isten, Szent Szuz stb.).
Mondjuk, hogy ide leirja valaki, hogy mit tett vele az Isten, hogy ami miatt megtert azt el tudod fogadni? (par ilyen leirast, elbeszelest hallotam ill. olvastam). De azt kineveted, ha ugyanazt leirom, hogy megjelent Káli es amiatt megtertem hozza? Miert jobb elmondas az egyik, mint a masik?
(azert remelem, nincs harag eme tisztan elmeleti valoszinuseg kapcsan ....)
Miert lenne?
Ez valoszinuleg azert van, mert te nem latod Isten nyomat a tortenelemben.
*
es nezd meg, hol elnek mag zsidok a vilagban. Szinte mindenhol.
Hm... Az igeret volt elobb, vagy utolag lett megirva, hogy megigerte? Van a leirt esemenyek elotti _irasos_ bizonyitek, hogy ezeket igerte? Elotte es nem utolag
leirtakrol van szo. Nem elbeszelesekrol, nem visszaemlekzesekrol stb. van szo, hanem arrol, hogy mondta, lejegyeztek es utanna bekovetkezett. Kulonallo es hiteles doksikrol, amik azelott keletkeztek, hogy az eset megtortent.
Ez mar legyen a te bajod, hitetlenseged. Egy meseben arrol beszelgetnek az allatok,
*
mert mindig is a fuvet nezed. De en felszallok az egre, es furdom a Nap sugaraiban.
Aranyos. De mindegyik allatnak van FIZIKAI lehetosege arra, hogy lassa a Napot, (meg lehet mutatni nekik)
meg te sem hiszed, de bizom abban, hogy egyszer megis csak el fogod hinni ebben az eletedben, hogy Isten tenyleg letezik.
Kedves vagy, de sajnos en ateista vagyok. Igy keves az eselye, hogy megterek.
Ezzel tan minden ervemet megcafoltad?
Nem. En ebben az esetben arra akartam ramutatni, hogy egy kb 15-20 generacios egyuttelesnek sokkal nagyobb valtozast kellett volna hoznia a rasszjegyekben, a szokasokban, a hitben es a tudasban. Ennyi ideo alalt jobban kellett volna asszimilalodni. De ez csak elvi vita.