seldd
2005.12.19
|
|
0 0
3051
|
Végül sikerült elhozni az autót pénteken (1.3 CDTI). Sajnos csak kb. 40 kilométert tettem bele eddig. Aztán maradt a garázsban, még a régi Corsát nyúzom.
Először a negatívumokról írnék, csak mert ilyen szőrözős kedvemben vagyok, pozitívumokról később. Szóval Corsa B vs. Corsa C - messze nem azonos (40000 vs 40) megtett kilométerrel :)
Első benyomások: mintha kisebb lenne a kormány átmérője a Corsa B-hez képest, ami kissé zavaró így elsőre. A szervó egyelőre szokatlan, nagyobb sebességeknél (>50 km/h) hiányzik a nem szervós élmény: kicsi erőbefektetéssel, akár két ujjal is tudom navigálni az autót a régiben, ezzel szemben az új esetében nagyobb erőt kell kifejtenem, hogy megmozdítsam a kormányt, onnantól kezdve viszont már könnyebb. (A kormány formájának köszönehetően el kell felejtenem a régi kéztartást.) Kár, hogy nem lehet kikapcsolni a szervót, kíváncsi lennék, úgy milyen a kormányzás. Pláne, hogy a használati utasításban írják, ha a szervó valami miatt meghibásodik és kikapcsol, az autó tovább használható, nem kell trélerre pakolni.
Egy hátborzongató jelenet: nagyon rossz idő volt, mikor hazaérkeztem az autóval, a ház előtt féloldalasan álltam meg az útpadkán, ahogy szoktam. Akkora szél volt, hogy kinyitva a vezetőoldali ajtót, a szél rögtön kicsapta ütközésig, a féloldalas felállás még rátett egy lapáttal a sebességre; ennek eredményeképpen az ajtó egy jól hallható reccsenést produkált. Ajaj.
Mintha erősebben kéne becsapni az ajtókat, a réginél kialakult erőbevetés nem csukja be.
Még a kormányról: nem értem, a dudát miért kellett elcseszni az oldalra kitett két kis nyomógombbal. Ez teljesen érthetetlen számomra: ha egyszer felmerül valami vészhelyzet, amikor a dudát kell használni, az értelmes dolog szerintem az, hogy tudom, csak bele kell ütni oda se nézve egy jó nagyot a kormány közepébe, aztán kész. Itt meg keressem meg az ujjaimmal azt a kis kapcsolót. :( Röhej.
Amin jót mulattam (magamon): első tankolásnál lestem egy nagyot a tanksapkára gúvadt szemekkel, hogy hol van a kulcslyuk? Aztán fel lettem világosítva, hogy elektromos. Ja, így már oké a dolog :))
A pozitívumokról majd később, biztos vagyok benne, hogy lesznek azok is! :)
|
|