Törölt nick Creative Commons License 2005.12.18 0 0 102

Őszintén szólva biólgiában annyira nem vagyok otthon, soha nem is voltam, csak az újságokból szoktam tájékozódni és abból próbálok valamicske véleményt kialakítani, mert azért valamennyire érdekel. ja, meg van egy ismerősöm, aki NBr-ben dolgozik hasonló területen, ő szokott erről mesélni, de be kell h valljam beszélgetéseink nagy része nm ekörül forog.

Fenntartással kezelem a GM termékeket. Nem vagyok az újítások ellen, sőt én is igyekszem a számomra hasznosakat/érdekeseket fel/kihasználni (mobilom is van, pedig az is lehet veszélyes:), de a génmanipulációt valahogy nem vesz be a gyomrom. Aztán persze lehet h majd változik a véleményem, de egyelőre még túl nagy változásnak, fejlesztésnek tartom.

"Szeretném megérteni ezt az egész "hitvitát" " - sztem ennek sokkal mélyebb gyökerei vannak és inkább már a filozófiába vezet, nem a tudományokba.

Igazából a 17/18.sz-i filozófiai irányzatokban meg gondolkozásban már felmerülnek ezek a kérdések. Akkortájt ingott meg a feltételnélküli hit az egyházban/istenben. Ennek alternatívájaként jelent meg a tudomány. Azóta vannak irányzatok/emberek (a "követőik") akik nyiltan kimondják h a tudománynak mindig minden esetben igaza van. irányzatok közt is vannak eltérések, egyik csak a fejlődésben hisz másik minden tudományban. Ez nem baj, csak sokszor azzal jár együtt h lebecsülik a természetet - nem akarok általnosítani, vannak kivételek, de lássuk be h ez egy általános jelenség.

Én nagyra becsülöm a technológiai újításokat és eredményeket, de azért nem jelenteném ki h minden esetben jobbak/inteligensebbek a természetnél, mert az is egy eléggé működő rendszer, amibe az ember belenyúlt. na, és ennek a belenyúlásnak a mértéke nem mindegy. Nyilván már az ősember, de ne menjünk ennyire vissza, pl az ókori görögök is "beleszóltak" a természet működésében, de nem olyan mértékben mint most. minden mértékkel:-))

szóval egyik oldalra (igazából ez nem a legjobb szó, mert nincsen éles határ) sem állnék, mert mindennek vannak jó és rossz eredményei. Azt se pártolnám, h térjünk vissza a termszethez (mint rousseau tana), de azt se h építsük a mi kis szép új világunkat.

Előzmény: Arth_ur (101)