Ha szerinted túlzás, szíved joga, én nem érzem annak.
A GM termények, kaják megkülönböztető jelölése Európában kötelező, akit érdekel, figyelhet rá. Elkerülheted, sokkal könnyebben mint a bankszámlát-bankkártyát. Senkire nem kélnyszerítik rá, nem tömik titokban senkibe.
Egyébként a jelölési rendszer tényleg sz.r, mert csak arra alkalmas, hogy a pánikszerűen rettegők undorral félretolják a GM cuccot. De hogy pontosan mi a annak a génmódosításnak a lényege, ami abban a termékben van, azt sose tudjuk meg a cimkéből, így szelektálni sem tudunk.
Mintha csak annyi választásod lenne, hogy nézel tévét, vagy sem (a tévézésnek is vannak veszélyei) :-))) , de hogy melyik csatornán milyen műsort nézel, abba nincs beleszólásod. Pedig van olyan film, amiért érdemes vállalni a tévézés kockázatát, és olyan is amitől az indulatok forrnak bennem, hogy az egészet tiltsák be úgy ahogy van... ;-) De legalább elkapcsolhatok, és nem kell a tévémet kidobni. (Meg a fürdővízzel kiönteni a gyereket!)
Nyilván ez a hasonlat sem tökéletes, de a lényeget remélem sikerült érzékeltetni.
Én a "sima fórumozó" véleményére vagyok kíváncsi, meg a kemény szakmai eredményekre, jegyzett tudományos újságokban.
Egy ilyen fórumon valószínűleg tolakodás, de nem zavar: akadémiai intézetben, kutatási célból nap mint nap dolgozom GM növényekkel. A technológia fejlesztését szívügyemnek tekintem, viszont a multik piaci ügyeskedéseihez semmi közöm, a fejem fölötti GM-politikai huzakodásoknak meg én is elszenvedője vagyok.
Szeretném megérteni ezt az egész "hitvitát", hogy értelmes kiutat találjunk belőle.