KIZSBusz Creative Commons License 2005.12.16 0 0 190
én abból indultam ki, hogy még a régebbi bogár futómű van alatta 4 dobfékkel
ehhez lehet ugyan tárcsafék átalakító szettet kapni (mármint előre), de az önmagában vagy 150 ropi + szerelés
olcsóbb átalakítani az újabb futóművesre és ahhoz venni előre tárcsaféket (ez jó esetben 100 rossz esetben szintén 150, de ehhez vannak cuccok legalább)
kell bele kárpit (ilyen autóba a bőr illik) + Porsche ülések előre (15 darabja bontottan) ez szintén legalább 150 ropi
+ a fényezés legalább 250
+ lengéscsillapítók, gumik, felnik, fékcsőcsere meg ilyenek (legyen 200)

+ motor
és ez fogós kérdés, mert ha kis motort (1.2-1.3-1.6) akarunk bele, akkor érdemes venni egy nem túl kopottat és azt teljesen felújítattni. Ez a verzió kb. 250 ezer forint. Után 30 évig nem lesz gond a motorral. Viszont a kocsi se fog menni (az 1.6-os is csak 50LE).
Ha teljesítményt akarunk, akkor lehet typ4 (tipikusan Transporter) motorokban gondolkodni. Ha maradunk a levegős megoldásnál, akkor 1.8-2.0 -ban kell játszani. Ez gyárilag 70-90LE, de sokkal jobban tuningolható. Drágább is. Felújítva, tuningolva simán 400 ezer. (Tuning nélkül 250-ből megúszható a 70 lovas.)
Ha még jobbak akarunk lenni, akkor a kocka Transporterek 2.1-es injektoros vizesboxerét kell belerakni, ami kinézetre hasonlít a levegős boxerekhez, de sokkal erősebb (gyárilag 95-112LE) és ami fontosabb: sokkal pörgősebbek. Ez a papíron "kicsi" teljesítmény ellenére már veszélyesen erős ebben a kasztniban és simán biztosítja a 160-es utazó és 190 körüli végsebességet (megfelelő váltóva).
Ezt meg lehet venni 50-60 körül, felújítatni 200-250 körül és belerakatni 50-100-ért.

+ váltó
erős motorhoz hosszú váltó kell
szerencsés esetben pont belefutunk egybe felújítva 50 ropiért, szerencsétlen esetben hónapokig hajkurászunk egy szarrá kopott példányt szintén 50 ropiért és felújítattjuk másik 50-ért

és már bőven túl is léptük az egy milkát, de tán még a másfelet is és a szerelési kötség nagy részét oda sem írtam

ekkor az autónk jól néz ki, jól megy, kényelmes és akár napi használatban is használható (és semmi extra)
Előzmény: tittadili (189)