egy simabőrű Creative Commons License 2005.12.16 0 0 3259

Az MSZP-s képviselő asszony hozzászólásában volt egy elszólás: arra utalt, hogy a lakótelep az egy választókerület magyarul nem mindegy mit ígér a vezető koalíció!

A lakótelep-programra most nemet mondani politikai botorság ezért ígérik meg , mint ahogy nagyon sok más megszavazott kötelezettségvállalással  is teszik, tették.

A költségvetés kiadási oldalát mondjuk így" túlígérték", az előteremthető forrásnak többszöröse a z önkormányzat  határozatai nyomán keletkezett kötelezettsévállalás.

Ha a képviselőtestület a határozattömegben vállalt feladatokat  RANGSOROLNÁ,  egy fontossági sorrendet állítana fel akkor  a költségvetés bevételi oldala- a biztosítható források- úgymond meghúzná azt a vonalat  a kiadási oldalon ameddig  nyújtózkodni lehet.

Ezt nem teszi meg- rangsorolás- az utolsó évben senki sem. Ez nagyon nagy hiba különösen olyan település esetében mint Érd.

Egyszerűbben: ígérek 50 konkrét dolgot, (hadnesoroljam fel) tudom , hogy 20 ra van fedezet , a politikai szempontok alapján válogatok az év során mikor mi az érdekem. Megtehetem, mert a költségvetés sorai összefoglaló  megjelölést ad nak meg (fejlesztés, felhalmozá, tartalékok stb) A 30 igéret a politikai duma kategóriája. Azt csak utólag tudjuk meg, hogy melyik volt az a 30. 

Ha figyeltél a polgármester ki is mondta legközelebb nem ígérek.

Én úgyérzem a panalprogram is a 30-ban van , de ez szubjektív vélemény!

POLITIKA ez szőröstül-bőröstül dumaözön. Az ÉTV -ügyről írjunk egy" könyvet" kiscowboy, most senkitnemérdekel kategória, de később tanulságos lehet.

Előzmény: kiscowboy (3254)