Egoncsi Creative Commons License 2005.12.16 0 0 2694

Szia latsia!

Korábban sütöttél panettone-t, ami nem igazán sikerült. Receptek után kutatva találtam egyet. Nem tudom milyen,de szeretnék sütni karácsonyra. Beírom a receptet.Nézd meg légyszi, hogy Te ezt sütötted-e, vagy azóta esetleg van valami tuti recepted?Ha igen, megköszönném.

Recept:

Panettone:  

500g liszt,

100g cukor,

40g élesztő,

120ml langyos tej,

6db tojássárgája,

200g vaj vagy margarin,

1 citrom reszelt héja,

100g cukrozott narancshéj,

50g darabolt aszalt szilva,

50g darabolt füge,

100g mazsola,

1 csipet só,

késhegynyi őrölt szegfűszeg és fahéj.

A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Keverőtálba tesszük a lisztet a maradék cukrot, a tojássárgáját, a sót, a fűszereket, a lágy vajat és hozzáadjuk élesztőt. Dagasztófejjel ellátott keverőgéppel kidolgozzuk a tésztát. Végül hozzákeverjük a gyümölcsöket. A tésztát meleg helyen kelesztjük, amíg a tészta duplájára nő. A tésztát kikent, lisztezett kuglófformába tesszük és újra kelesztjük. Előmelegített sütőben, közepes lángon sütjük.