levil Creative Commons License 2005.12.15 0 0 397
Mondjuk ha kimesz egy 504esert Hamburgba ugy hogy nem kulon neked rendelik meg, kiprobalod es eldontheted hogy elhozod-e vagy sem akkor az tenyleg kevesbe zsakbamacska. De ha megrendeled toluk akkor ugyanott vagy. Az is zsakbamacska.

(Az igazsag az az hogy ha mar addig elmesz akkor ugyis meg fogod venni. S elso jatekra egyben furcsa lesz es ketkedni fogsz tole mint ez szokott lenni uj hangszereknel, masreszt erezni fogod hogy ahoz kepest ami eddig volt, egy nagyon komoly szerkezet lesz a kezedben :)

Biztos meseltem mikor felkaptam a vadonatuj Triggs mandot ami igen langyos kozepszr volt, pengetgettem egy fel percig es rakerdeztem hogy mennyi. $10k. Gyorsan vissza is raktam. :)) Nem is ertettem mi ilyen draga rajta. De hirtelen ugy megijedtem hogy nem neztem meg jobban. (pedig nem vagyok egy szivbajos tipus)

$1450 az az Amerikai dealernel az ar. Gondolom abban benne van az USAba a szallitas, esetleges vamkoltsegek/papirmunka es a dealer %a. Ha ramesz a cseh nyelvu oldalra, mindjart mas arak fognak elougrani. Nekem (mint Magyarnak aki kozvetlen hozza fordult) automatikusan koronaban adta meg az arat (illetve melle irt egyet Euroban ami ha jol szamoltam meg olcsobb volt mint a korona ar az aznapi arfolyammal :) A mandolaert 17e koronat kert ami realis es abban a fekvesben van ami a cseh oldalan van. 14e az A mandolin es 24e az F. Azt mondta hogy nagyon megbizhato maganszallitoval el tudja kuldeni 1500 koronaert szoval ki se kell menni erte.

Menj a Cseh oldalra. Ahoz nem kell nagy cseh tudas hogy az arakat megnezd. :)

Sajnos nem mondhatom hogy voltam kint nala. Nem is jatszottam meg mandolinjain. De a fotok (foleg a forumon) es hozzaszolasok alapjan komoly mester es mindenki ertetlenkedik miert dolgozik ilyen olcson. Messzirol latszik hogy nagyon kulonleges fakat hasznal, szoval nem itt van megsporolva a kulonbseg. S meg ember nem mondott rola rosszat, s aki jot mondott nagyon nagy nevekhez hasonlitotta. (Egyik srac irta hogy van egy Collingsa is de nem osszehasonlithato vele :) Ez nem semmi allitas.) Egy valaki mondta hogy nem tudta rendesen beallitani mert nem ment lejjebb az allithato hurlab. Persze ezt egy hurlabcsrevel gyorsan megoldotta ba a dorzspapir is jo megoldast nyujthatott volna. Ilyen gondolom azert lehet mert nincs megfelelo alapanyag (kulcs, hurlab, hurfelfuggesztes) ellatas a cseheknel sem. Gondolom van 1-2 fajta hurlab es kesz.

Ilyen szempontbol kicsit felek a mandolatol mert mandola alkatreszeket meg nehezebb beszerezni. Bar kommunikativabb lenne az ember, akkor ezeket tudnank orvosolni. De sajna nagyon utalhat levelezni, foleg angolul. Ha lenne tobb idom ugy allnek hozza a dologhoz hogy beszerzem magam a hardwaret es elkuldom neki mielott akarmit is csinal. Ha rendelek mandolint is akkor ez lesz. Mivel nincs ido, igy inkabb rakja ossze, (remeljuk az utamig kesz lesz) aztan amint kierek rendelem hozza a csucs minosegu hurlabat, felfuggesztest, s ha kell a kulcsokat is kicserelem. Kint meg van egy megbizhato es egesz olcso hangszereszem akivel ossze rakatom ujra. Egy hurlab vagy felfuggesztes csere az nem egy nagy was ist das. Nagy valoszinuseggel en magam is meg tudnad csinalni.

A terv hogy Weber Brekke hurlab legyen a mandola/mandlinomon es Weber kartamaszos hurfelfuggesztes. Ez a ket eszkoz nagyon bejon.
Előzmény: TheRover (396)