theRover. Eppen nezegettem a Pavel Sucek websoiteot es arra jutottam hogy lehet hogy erdemes elgondolkodnod neked is egy Sucek mandon. Egy oval At 14e koronaert csinal meg ami 122e Ftnak es $580nak felel meg (mondjuk $600 szallitassal.) Az Eastman alja az $520 + szallitas az USAban. It Europaban dragabb mint a Sucek. (Meg nem lehet kapni, de mondjuk amennyit egy mester hangszerre varni kell, annyi ido alattt csak jon Eastman is :)
S nem mindegy hogy egy konkretn neked hangszeresz mester mester alltal kezzel keszitett hangszered van innen Europabol vagy egy manufaktura sorozat modellje Kinabol.
A csako weboldalan van par A foto bar azok F lyukasok. Ket szarvasbol csinalt ovalosat, de a ketto kombinaciojaval ki tudod talalni milyen lenne ha megcsinaltatnad.
Tovabba erdemes rakeresni "Sucek" szora a mandolincafe.net -en. Elolvasni hogy mit irnak azok akik mar tartottak kezukbe ilyen mandot. Van par meggyozo kep is. Egyertelmuen latszik hogy erti a dolgat a foszer. Iyen F csavart ritkan lattam hangszeren mint amit forumon mutatott egy csavo.
Csak meg egy tenyezo.
Ennek is az a hatranya hogy ez is kicsit zsakbamacska, bar biztos ertektarto ugyanis az a mandolin amit $1000 alatt csinal meg a csavo siman eladhato $1300-1400ert az ebayen :) (Nemreg ment el egy ilyen alap Sucek F5) Tovabba erre is kell varni 3-4 honapot. (Amibe, (tapasztalatbol), siman bele orul az ember mert Pavel nem az a tipusu ember aki hetente ir hogy hol tart es kuld fotokat hanem siman bszik valaszolni. Pont 3-4 napja irtam neki hogy mondjon mar valamit, kesz lesz-e utazasom elott mert szerveznem a Cseh utamat ha igen :)